Тия дни имах да пиша много зло есе та си намирах да правя какво ли не само за да отлагам завършването му... примерно да пробвам нова музика

Ето няколко попадения, доста от които веднага се наредиха сред най-най-любимите ми; в списъка съм сложил и някои групи които съм споменавал преди:
Anathema - страхотен метъл, в последните им албуми доста подобен на The Gathering; благо ми става на душата като ги слушам! *****
Bloodhound Gang - тази група не е нищо особено но има нещо catchy в песните им... ***
Dimmu Borgir - maniax от край време се пробва да ми пробутва Диму Боргията но чак сега почва да ми харесва до известна степен... изглежа има някои вкусове които трудно се оформят без човек да е минал през други неща. ***
Embryo - много интересен експериментален рок. *****
Isis - жестока група! Рифовете са много надъхващи и крещенето на певеца пасва много добре когато го има. *****
Jane's Addiction - доста готин artsy рок. ****
Lacuna Coil - донякъде прилича на The Gathering (метъл група с певица и т.н.) но не са съвсем на тяхното ниво. ***
Led Zeppelin ****
Manowar - доста ми допадат като вдугаща адреналина група. ****
My Bloody Valentine - открих тази група покрай Softcore Jukebox компилацията на Ladytron. Песента им "Soon" ме шашна с невероятно оригиналното изпълнение с китара. Албумът им "Loveless" е сред най-добрите и интересни неща които съм чувал някога. Перфектен. Жалко че след него кариерата на групата е приключила (вероятно защото са били банда перфекционисти и са чувствали че няма начин да се направи достоен наследник на албума). *****
Placebo - тази група доста има много невероятни попадения. Гласа на певеца заедно с надъханата музика действа страхотно. ****
Red Hot Chilli Peppers ***
Smashing Pumpkins ***
Sonic Youth ****
Takako Minakawa - много благодарности на Bat Radar че ми я препоръча! Крайно интересен японски рок. *****
The Jesus and Mary Chain *****
The Killers - не е нещо чак толкова, поредната моментна поп сензация. Но поне доказват че звука на 80те още не е остарял ни най-малко. ***
The Ramones - страхотни пънкарски както и мелодични изпълнения, една от най-старите но и най-добрите групи в жанра. *****
The Velvet Underground *****
Therion - това е просто група мечта за феновете на метъл оперите. Направо скриват топката на повечето други подобни групи които ми харесват (Nightwish и дори Ayreon). Последните 2 албума почти ме просълзяват от кеф! *****
Voivod - певеца не ме кефи особено но музиката си струва. ****
W.A.S.P. - generic ядосан метъл. Но кефи. ***
Yohimbe Brothers - рок, шум, реге и т.н. се срещат в много необичайна комбинация. ****
Dead Can Dance - дуото Brendan Perry и Lisa Gerrard просто ме остави без думи! Това е гениална музика почваща от Cure-подобен рок и стигаща до ethnic fusion. Рядко съм чувал по-мрачни и дълбоки неща. *****
Brendan Perry - след разделянето на Dead Can Dance Brendan Perry продължава да работи по собствени проекти и има доста добри неща в единствения му собствен албум засега. ****
Lisa Gerrard - тя не остава по-назад и продължава да прави прекрасна музика (btw тя е певицата пееща в саундтрака на Gladiator). ****
Tomoyasu Hotei - сигурно сте чували Battle without Honor or Humanity от саундтрака на Kill Bill. Hotei има и доста други добри попадения тъй че си струва да се преслуша. ***
Mouse on Mars - страхотно експериментално техно. *****
Autechre - странна елекронна музика. ****