#maniax
не се заблуждавай, чета и гледам доста "твърди" неща.
да кажем happy tree friends ми идва като леко филмче за разпускане и съответно съм голям фен. а tetsuo (the iron man) гледал ли си го? също ми понася. 2 два от любимите ми стилове музика са digital hardcore и tech step, харесвам и някои неща на slipknot. определено не съм фен на леките неща, каквито и да са те. според мен леките анимета ми идват като тропически остров на фона на океан от бачкане и понеже по душа съм романтик (което ако го кажеш на 99% от приятелите ми ще получиш само недоумяващи погледи) им се радвам като дете.
по принцип не харесвам фантастика и особено не харесвам фентази. чета някои неща от фантастиката де. лем ми е любимия, признавам си. братя стругатски не ми харесват още от малък, идват ми постни и леко ми напомнят за стивън кинг: добро начало, поддържат интереса до някъде и накрая някакъв неадекватен край, ако изобщо има такъв. предполагам, че ми липсва нагласата, за да ги харесам, т.е. повредата Е във вашия телевизор.
#AlDim
изброих само неща, към които имам някакво отношение все пак. пък и съм съгласен, че love hina не е правено за момичета определено. но не мисля, че ми харесва и едно 100% чисто shounen филмче. предполагам, че няма да ми хареса и нито едно 100% чисто shoujo заглавие де

знам, че вие се дразните като кажа нещо подобно, но аз не очаквам чудеса от аниметата и нямам фискирани предпочитания, освен споменатото по горе незадължително изискване да са романтични и/или комедии. за всяко нещо мога да кажа, дали ми е харесало, но след като го гледам. само за "чистите" стилове предварително мога да преценя. например няма начин да ми хареса аниме с mecha, освен ако не е mecha версия на puni puni poemi, а дори и тогава не е ясно.
FMP ми харесва повече от NGE, защото има и свеж хумор в епизодите, в които не се разхождат в смотаните си AS. то ако става за въпрос, rah-xephon също ми хареса повече от NGE, защото ги няма безкрайните (само)анализи, от които почвам да се пищисвам само като ги усетя, че се задават, историята е много по-подредена и последователна и позволява да се следи и на първо гледане и края си беше напълно задоволителен.