half-life-Щото имаше адски увлекателна история,брутална атмосфера,изключително зарибяващ геймплей,адски добър ии и чудесен левъл дизайн.А мултито...да си кажа чесно,все още то ми е най-любимото измежду всички останали шутъри
duke3d-Ми щото беше 1-вото три-де бе!Здрави оръжия,мускулест блондин дето има ебаси черния хумор,готини нива.Култова игра,всеки,които твърди обратното явно не я е играл когато трябва.
doom 1 и 2-Циклеща,грозна,но адски зарибителна.Че кои не е ринал с рокет лънчъра из демоновите тъпли,а?
arcanum-Никога не съм бил особено голям почитател на рпг-тата(макар че и аз съм чупил петнайсе мишки на д2),но арканума е просто невероятна игра.Шъ мъ извинявате много,но концепцията да си събирам схемички и да си майсторя разни пушкала,комбинирано с готина история и зарибена атмосфера е просто ПРЕКАЛЕНО ЗАРИБИТЕЛНА!Джудже техничар фор дъ уин!
dune 2-Ми играта,която ме запозна с С&С поредицата.По онова време просто нямаше как да не ти стане любима.
warcraft 2-Еденицата също беше здрава,но двойката беше доста над нея.Шаренииика,ъпгрейдчета,уникално готини юнити,експлодиращи уфси-кеф бе!
avp-Колкото и да се кефя на двойката,еденицата просто си остава ебаси харкор играта.Играта просто е ТРУДНА,дори и с хищтника.С маринеца е ебаси ужаса,така и не съм стигал по-далече от 4-то-5-то ниво с него,просто ме хваща шубето.Мултито на тая игра беше баси мазалото,по 15-20 човека в сървъра ставаше нечовешко клане

Голям фън беше-тъкмо се риспаунеш и се натрисаш на някъв полудял маринец,дето му е писнало да го изнанадват в тъмного и пуца с гранатомета в тъмницата като контрамярка.

Добре,че по нивата нямаше много муниции за гадния гранатомет,мамицата му.Хубаво,че и смартгъна беше дефицитна стока,тва с десет патрона ти пръскаше каската
mkey island-За съжаление съм цъкъл само една част от играта,но не помня коя точно.Уотевър,от бая време се каня да си налазя всички части и да се разпоря от куестване.Мисълта ми е,че тва е единствения куест,които ми е допаднал.Останалите са просто прекалено дразнещи на моменти...то хубаво намираш някви улики енд шитс,решаваш пъзели и т.н. но във всеки куест,който съм играл(спейс куест 4,полис куест 3,некъв индиана джоунс куест също помня,че бях разцъквал) стигаш до един момент,в които не можеш да продължиш по-нататък в играта,без да си блъскаш тиквата 5 часа в стената,за да решиш някъв измислен пъзел.В мънки айлънда тоя момент почти отсъсъваше-куестовете бяха супер интересни и забавни,а цялата игра беше просто прекалено весела за да накара вената на челото ти да изпъкне от гняв
severance:blade of darkness-Ей,още помня първия път,когато разцъках демото...помня даже и превюто на играта по някво предаване по ММ.Жестока игра,няма толкова зарибително и разнообразно клане.А щом усетиш как да боравиш с управлението и комботата играта се превръща в ебаси удоволствието.Супер здрава графика(е,за времето си де),четири героя с уникални комбота,+към 50-тина различни оръжия ,като за всяко оръжие си има специално комбо.Като се добави към тва и разнообразието от врази и готините нива играта просто добива култов статус.
legacy of cain:blood omen 2-Играта,която ме зариби по соул риивър поредицата.Ако трябва да съм честен,първия соул риивър не съм го играл,а и не мога да го подкарам нещо на ХР,тъй че няма и да мога да го играя сигурно.Blood omen обаче съм го цъкал не един или два пъти.Играта има супер здраво управление(за разлика от соул риивърите),здрави комбота,яки скилове на кейн,както и възможността да чупиш/кълцаш вратове,вадиш глави,сърца и други крайници на вразите.Как да не се влюбиш в тая игра?Тук е момента да кажа,че дефайнса и соул риивър две са ми също измежду любимите игри,като в тях липсва бруталността от блъъд омен,но пък има в наличност изключително здрава и завладяваща история.Просто пътуванията из времето,което ти дава възможност да видиш Носгот какъв е бил в миналото,какъв е в настоящетъо и какъв ще е в бъдещето е нещо гениално.
grand theft auto 3/vice city-Просто няма причина някои да не ги хареса тия игри.Третия екпанжън(или квото се води) не съм го играл проради 'хардуерни' причини,но предполагам,че и той ще е толкова добър.
star craft-Ми,lets face it,брууд уара беше играта,която наложи съвременните стандарти за стратегиите.Верно,уаркрафта и той си имаше влиянието,но три напълно различни раси+перфектен баланс+зарибяващ мулти(кои не е правил зерг ръш,а?)+готини кампании=адски добро постижение.
battle realms-Уаркрафт три ли?кво?GTFO,батълрелмс беше по-добрата игра,но нали не е правена от близард....Чудесна игра,която обаче остана в сянката на хайпа около уоркрафта.Не че тройката беше лоша,но просто батъл релмс беше по-добра от нея.
C&C Generals-Мдаааа,адски любимата ми команд енд конкър система на стратегическо развиване минус най-голямия и недостатък-мудността.Наличието на самолетчета,танкове,ракетни установки превърна тая игра в една от любимите ми.Експанжъна също трябва да се спомене,щото освен генералите донесе и още купища ъопгрейдчета и няколко нови юнита,които направиха играта още по-зарибителна.Мултито пък беше уникален фън.Няма нищо по хубаво от тва да жертваш две ескадрили ядрени МиГ-а за да строшиш централите на окопаният противник и после да му влезеш с триисе ядрени танка,мухахаха
heroes 2 и 3-no comment.
бляя,писна ми да пиша.утре ако не ме мързи-пак.пък и май е по-лесно да изчакаш другите да си кажат любимите игрици и просто да ги цитираш след тва,хяхя