[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - Aniplay 2011 - отзиви и коментари

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Пон Юни 16, 2025 5:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 8:54 am 
Аватар

Който е присъствал може да сподели мнението си за Аниплей 2011.

Short ver. - Първата част на събитието беше зле. Толерантен съм и разбирам, че е трудно и се изискват много усилия и за това на начинаещите косплеъри трябва да им се даде някакво "поле на грешка", но това не значи просто "Anything goes'' и Final Fantasy косплея беше УЖАСЯВАЩ. Аз лично не си спомням да съм виждал по-лоша група през живота ми до този момент. Косплей събития се провеждат вече повече от 5 години и "Важното е че имате ентусиазъм и се престрашихте" просто не е достатъчно.

Всичко хубаво беше във втората част след антракта.

Сцените в които има пародия представляваха 100% от всички сцени, което не е добре.

Водещите не се справиха.

Long ver. като имам време.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 11:37 am 
Twisted Angel
Аватар

Като вътрешен човек държа да отбележа че всички звукари дадохме всичко от себе си за да станат нещата. Проблема със чуването на косплейърите произтече от това че хора които да им поставят микрофоните бяха само ДВАМА (останалите помощници бяха така добри да си намерят по-интересни за тях дейности, като например обикаляне между залата и коридорите) като единият трябваше И да дава информация в апаратната кой номер мокрофон е сложил. А номерацията на микрофоните беше много оригинална, от 13 хедсета и 1 дръжка на пулта бяха отбелязани така: "1,2,3,4,5,6, син, зелен, жълт, червен, yellow, white, red, blue" И се оказа че на самите микрофони пише друго, като например "head" :lol:

Основният проблем за мен обаче беше извънредното МОТАЕНЕ на косплейъри по време на ревюто и на самите водещи, както и на няколко от първите групи по време на сценки, макар че те бяха значително по-дисциплинирани. Изяденото време накрая беше над 40 минути, което предопредели и добре познатия сценарий със изрязване на последната сценка на Samurai 7, светкавично изнасяне от съблекални и театър и липсата на обещаното прожектиране на екран на косплейнатите герои за гласуването.
Между другото гасенето на светлините на сцената беше по сценарий ;) :lol:

Моето мнение, което се затвърждава с годините е че най-вече е нужна изключителна дисциплина и отговорност на косплейърите. Събитието се прави от всички, всеки си дава неговото и номерата с идване в последния момент, лафа "не сме го репетирали ама ше стане" и "другите ше ми помагат ако нещо се обърка" не минават.

Въпреки всичко според мен Аниплея мина добре, с постоянна градация на качеството от началото към края. Е да, можеше нещо яко да има и в началото, ама кво да се прави.

От мен евала на всички отговорни помощници, звукари, екипа на театъра (че ни изтърпяха, че и свършиха бая работа) и разбира се на Елито, че не загуби самообладание :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 1:19 pm 
Спор-тистка
Аватар

Не знам, при все, че правихте толкова уъркшопове и какво ли още не, за мен продукцията беше плачевна. Дотолкова, че не издържах и на 2-рата част, която, викате, била интересна. Харесаха ми само Соул Ийтър (колкото чух от него де, защото не им се разбираше всичко дори с микрофони) и частите от Уан Пийс, които имах нерви да изгледам. Евала на Акио, че умее да играе Джак Спероу.

Според мен сериозно трябва да се замислите дали трябва да просъществува тоя формат. Смятам, че анивенчър е предостатъчен и поне имаш опцията да излезеш от залата, в която се излагат косплейъри и да идеш да поджиткаш някоя игра или да покалиграфстваш.

Не разбирам защо нямате никакъв качествен контрол - преди да почвате ентусиазирано да шиете костюми, ами седнете и се замислете над сценария. На тея хора това ще им хареса ли?
Вие, като си гледате продукциите, не усещате ли колко са скучни? Толкова ли няма кой да се изправи и да каже "Абе, хора, това е абсолютна шитня."

И какво беше това начало - някакво момиче върти и се препъва 4 минути в разни парцали, друго момиче не знае как елементарно да позира с меч и прави някакви некоординирани движения, някакъв танцува 5 мин. "казачок".
Ами извинявайте, ама нормално е след това единственото, което хората да са запомнили да е "нинджата", който сменяше столовете.

Никой не ходи на театър за по 4 часа и половина. Още по-малко пък някой му се гледа подобно страдание и унижение на хора толкова часове. За тея часове и тея пари можех да направя нещо много по-стойностно като да си купя 2-3 бири и да си ги изпия или да си погледам някой и друг сериал...

И, не, не може да минава това нещо на гърба на 1 или 2 трупи, които съумяват да направят нещо. Разкарвате 5-те трупи, които нищо не умеят, оставяте 3 за по 1-2 часа да си изнесат добре обмислено представление и това е.

А що се отнася до танците - спрете да ги мъчите тея момичета. Това е абсолютна излагация, та те не могат да докарат синхрон дори да ги бие човек с пръчка.

散って行く風とともに memories

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 2:10 pm 
Noble Devil
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 2:18 pm 
Аватар

Но защо беше толкова дълго!... Беше ми интересно, исках да продължи да ми бъде интересно, но след третия час хал хабер си нямах, а и не исках да знам, какво се случва по сцената. Аз лично излязох с главобол и гледайки на хикс... Не че мрънкам, още на почивката някакъв човечец спомена, че изостават с половин час, за да предложа другия път да има поне още една почивка. Но накрая вече потръпвахме нервно и с нетърпение чакахме да приключат седемте самурайци, което, освен че имах най-голямо желание да видя, е нечестно и спрямо хората... Както и да е, може и аз да не съм била в кондиция, но накрая бях повече уморена, отколкото щастлива. И не мога да преценя дали някои от сценките бяха чисто и просто скучни, или малкото ми мозъче беше вече изключило.
Спрямо миналия път, озвучението беше в пъти по-добре. Оплаквам се от друго - защо всичко беше в някаква мъждива светлина и, защо, по дяволите, въпреки този факт, почти всички играещи се завираха в най-дълбокото дъно на сцената... Точно тая полусветлина ми изяде иначе гигантската батерия на камерата баш преди да излязат One Piece и всъщност не заснех точно това, дето трябваше. Сериозно, много бях ядна, много съжалявах, а пък бях и обещала на Eliks, която сигурно ме мрази. :? Обица на ухото за следващия път, но и бях хваната неподготвена, а и дори оня чичко с професионалното снимачно устройство беше ядосан заради същото.
А, да, искам специално да пожелая дълги и щастливи дни на разпоредителките, ЗАЩОТО НЕ СПРЯХА ДА НИ ЛАЗЯТ ПО НЕРВИТЕ ДОКРАЯ! Мрънкане, глупави забележки, настояване за уважение към "институцията" (с което, убийте ме, не разбрах какво искаха да кажат), а на всичкото отгоре една идваше да ме тупа по рамото от време на време и да ми напомня да си изгася GSM-a, докато аз просто си снимах с КАМЕРАТА! :lol: Очевидно горките лели бяха в шок от това което виждаха, но накрая вече бяха непоносими, и това уби част от сладкия хаос от щъкането, което се случи миналия път в Сатиричния. Всъщност тоя театър не ми се стори подходящ още като се разбра, че ще е там.
Теглейки чертата - беше дълго, не беше перфектно, заснех само едно от двете епични неща, но пък си беше много позитивно и щастливо като усещане! Поздрави! :-3 А всъщност дори не знам кой победи... :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 2:40 pm 
Лакпром терорист
Аватар

С Реаниматорът не издържахме и си тръгнахме след представянето на групите.

Просто не мога да понасям бездарието на изиграните сценки, някои хора никога няма да се научат да ползват микрофон и това си е!

"Look at me, I'm a talentless attention whore who dresses like animu char to get some lulz"

Водещите бяха зле! Не можах да проумея защо това момиче беше решило да покаже толкова явно баджаците си с размер на гръцки колони??? Сценарият и шегичките им бяха плоски!

Евала на Соул Ийтър групата, костюмите бяха страшни! Не можах да видя Уан Пийсците какво са направили (единствено за това съжалявам), но сигурно Джак Спароу, когото срещнах случайно в КейЕфСи е забавлявал публиката.

Мацката в началото, която размяташе шалове (Това кой беше, Акара или там как беше от Аватар ли???) поне се движеше за разлика от следващата, която бездарно позираше твърде дълго време с пластмасово ножле за 2 лв от Джъмбо. Не знам кой герой представяше, но по-дървено изпълнение не бях виждала никога. И изобщо защо на тях им беше отделено толкова времетраене (и на пияния с казачока), а други представящи се просто прелетяха през сцената?

Разочарована съм от представянето на НАруто групата - те просто минаха през сцената без дори да се спрат и се получи така, че тече музиката на героя, а него вече го няма и зрителите се взират в празното пространство!?!?!?

Файнъл Фентъзи косплеят беше най-лошото нещо, което съм виждала, накара очите ми да кървят, сериозно! Мечът на Сефирот беше просто комичен, костюмите бяха зле, изобщо - пюк!

Все пак това събитие се провежда за 4ти? 5ти? пореден път??? Трябва да има по-добър качествен контрол. 4 часа определено са твърде дълъг период за гледане на пълна излагация и бездарие на сцената. Изгледах само сценката на Дурарара и това категорично ме принуди да си бия камшика.

Мама му стара, тия хора не си ли правят сметката, че освен с костюмчетата си трябва да впечатлят и с нещо друго??? Изобщо репетират ли преди самия Аниплей? Ок, някой ще каже сигурно, че не е толкова лесно да излезеш на сцена пред толкова народ и да запазиш самообладание, ама като си срамежлив и бездарен по-добре не се хващай на хорото.

Съжалявам, че си дадох парите и загубих 1 час от прекрасния слънчев ден. Не знам, както се чу един път от някой с микрофон зад сцената, докато няк'ва група се прибираше - ЕПИК ФЕЙЛ!

he stole these hearts....

psycho gay rapist werewolf!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 4:01 pm 
Twisted Angel
Аватар

Сиера, към кого се обръщаш само искам да изясним :) нещо каша ми стана в главата докато ти четях поста, иначе си напълно права.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 8:02 pm 
Аватар

И аз имам доста негативни мисли са споделяне, но вече бяха изказани от хората преди мен.

Ще дам само малко идеи за следващия път - направете някакъв декор/фон на сцената. Най-малкото някаква видео стена можеше да има? :)

Също така трябва да има жури, което също да са водещи и да стоят през цялото време на сцената. По пример на всякаквите американ айдъл етц. Успех next time.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 8:41 pm 
Спор-тистка
Аватар

散って行く風とともに memories

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 08, 2011 9:18 pm 
Twisted Angel
Аватар

Да, част от екипа бях в качеството на озвучител на две групи, което прерастна в малко повече работа. Иначе участвах като проЗт доброволец, Накама този път нямахме нищо общо. Може хората да са останали с друго впечатление, но аниплей си е бил винаги дело само на Шадоуката, и като за сам човек при това и косплейващ трябваше да е нечовек, за да бъде всичко без грешки и проблеми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 09, 2011 2:46 pm 
Аватар

сериозно или остарявате или просто сте се озлобили
първо тия деца не са от бродуей за да очакваше шекспирови изпълнения
може би сте очаквали да стане рифт във време пространството и геройте от тия анимета да се плеснат на сцената и да почнат да ви правят BJs
водещите не са от награждаването на мтв или раздаването на оскърите
тяхната работа беше да казват кой излиза (ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ДОПЪЛНИТЕЛНО)

специален < за краката на водещата
аз не смятам че бяха като гръдски колони, и може би грешката е в мене но хора които сравняват други хора с образи от списания и телевизия наистина трябва да погледнат дълбоко в себе си и да видят дали им е останала капка човещина или е само чернилка и злоба
последното нещо което си помислих беше че краката й приличат на колони ЧЕСНО
колко е лесно да обидиш някой а ?
колко по трудно е да му направиш комплимент

погледнете си отношението и ако смятате че НЕ МОЖЕТЕ да се отпуснете и да им се израдвате на тия деца ДОРИ за самия факт че се престрашиха, може би трябва да си съберете злобата и да се метнете от някоя скала
незнам какви критици се извъдихте през всички тия години, ама в тоя форум ВСИЧКИ РАЗБИРАТ И ВСИЧКИ СА МАЙНИ ВЕЛИКИ
а на живо като ви стисна ръчичките се душици, сладурчета, срамежливи
прилично облечени
изобщо не ви отива тоя монстър имидж дето си го правите тука
аз мноо се изкефих, не ходя мноо по такива събития.
запознах се с мноо хора, слави ман отново беше чест да те видя :-D
видях и мезето в гръб, ама се беше заговорил и си викам ай XD
може някой път с рени да минем през попа на някоя среща, още ли са в събота от 6 ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 09, 2011 3:07 pm 
Аватар

Че беше леко фейл - беше. Аз отидох, направих си кефа, изпростяхме с Белината и се изнесох по-рано и недогледах сценката на Едното Парче. ФайнълФентъзи бяха отчайващи, соул Ийтър - евалата за костюмите, но сценката беше прекалено дълга и повечето народ сигурно са изпозаспали , докато са зяпали (бележка - да се сложи поне някакъв времеви лимит от порядъка сценката да не надвишава 20ина мин. инак на хората им иде в повече). озвучението беше доста по- адекватно и хората се чуваха в пъти повече от миналата година. За водещите не мога да кажа нищо - не бях там, а решетирах ^^. Тв'а е - по-здрави от ваша Ед-Йоруичи.

П.С. Бях негър, майнаааааааа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 09, 2011 3:34 pm 
Лакпром терорист
Аватар

he stole these hearts....

psycho gay rapist werewolf!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 09, 2011 3:39 pm 
Спор-тистка
Аватар

Gatler, личи си, че не си ходил достатъчно по такива събития. Затова не знаеш защо недоволстваме. И ти като гледаш 3-4 години едно и също нещо, което вместо да се подобрява, става все по-плачевно и ти ще разбереш за какво става въпрос.

散って行く風とともに memories

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 09, 2011 4:16 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]