[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - Какво си харесахте от сезон пролет 2014?

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Съб Юли 05, 2025 11:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Апр 08, 2014 12:55 am 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 08, 2014 4:15 am 
Аватар

Mangaka-san to Assistant-san изглежда добра адаптация. Само... that ending ;_; it's too good!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 08, 2014 10:14 am 
Аватар

Seikoku no Dragonar ep. 1 - това е задръстено, и като сюжет, и като арт и като анимация. Въпреки че няма почти нищо общо, ми напомня за старото Fate/stay night и една от героините е proxy на Saber, а сеюто имитира маниерите и. :lol: За мен заглавието е среднист боклук, а и нищо в него не ми хваща интереса (щото принципно си гледам и боклуци :lol: ).
Дроп.

Isshuukan Friends. ep. 1 - нещо не ми допада историята и отношенията между героите. Същите познати и изтъркани от употреба училищни клишета "ученикът X не е общителен", но повторени всяка седмица. Освен това в основата на сюжета лежи напълно невъзможна болест. Ако героинята забравя 80% от нещата, как въобще си взима изпитите?
Обаче всичко е толкова красиво нарисувано и анимирано, че смятам да се задържа на борда само заради арта.

Gokukoku no Brynhildr ep. 1 - дизайните са доста безлични, а историята ми напомня на тъпните от horror поредиците "...no Naku Koro".
Дроп.

Bokura wa Minna Kawaisou ep. 1 - нещо не ме кефи това. Персонажите са до болка познати и вицовете са до болка познати.
Както знаете нямам проблем с тафталогиите, но точно тези герои и хумора от сорта на "Gokai da!", където без да иска момчето вкарва момичето в двусмислена сексуална ситуация и съответно си изяжда боя, са ми леко противни. Особено, когато се случват през минута-две.
Дроп.

Blade and Soul ep. 1 - заглавието се развива в неочаквано богат и добре нарисуван свят. Бая пари са хвърлени в продукцията.
За жалост има няколко значителни недостатъка.
Най-големите са в сюжета и диалозите. Събитията са хаотични, решенията на героите са глупави, а репликите или са безсмислени или експозират абсолютно очевидни неща. Gonzo тук повтарят глупостите си демонстрирани примерно в Samurai 7 - някъде на заден план има комплексна история, но тя стига до зрителя, чрез поредица от абсурдизми.
Другите проблеми са в прекалено балетизирания екшън и в това че физиономиите на всички женски персонажи са като на порцеланови кукли. С непроменен грим (а говорим за средновековни селянки), лъскави и силно ограничена гама от изражения.
Светът ми е интересен, но историята и героите - не.
Дроп.

Akuma no Riddle ep. 1 - по замисъл е безкрайно идиотски и фенсървисно. Вземете част от сюжета на Danganronpa и във всяка една от ролите сложете леко модифицирана версия на Юно от Mirai Nikki. Ето такъв ще е резултата.
Обаче има и плюсове.
Арът и анимациите са по-трепач и от двете заглавия, авместо извратена мечка имаме един абсолютно изперкал даскал психопат убиец с гласа на Томоказу Сугита :lol: .
Главната героиня засега също ми е симпатична. Не я избива на продължителни силни чувства. Действа бързо, рационално и решително. Ефективна е, като терминатор. В сравнение, другите убийци се вживяват прекалено.
Другото - има намек как целия клас е експеримент и нищо чудно жертвата да се окаже нещо съвсем различно. Т.е. има потенциал (Който неминуеми ще изпортят, ама хайде първо да стигнем до там.)
Идеята за шоуто е малоумна, обаче ме забавлява и засега ще го следя.

Mushishi Zoku Shou ep. 1 - добър епизод. Стандартната доза фикс от който имат нужда феновете на заглавиено: мистерия, странни случки и накрая Гинко измисля абсолютно практично решение.

Tonari no Seki-kun ep. 14 - Руми е сладка, когато се вживява за съдбата на кремвиши и ябълки. И стига с тези титани мамка му, превеждат се великани!

Senyuu. Specials ep. 3-4 - бях забравил колко е свежо това шоу. Липсва ми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 09, 2014 10:27 pm 
Аватар

Чайка ще да е най-доброто шоу за сезона за мен. Очаквах да е къде-къде по-зле, но що-годе всичко засега е на програма максимум. Той авторът май просто не си и може да го направи 10/10 материал... но засега се очертава да ме забавлява поне колкото Scrapped Princess, което ми е предостатъчно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2014 10:13 am 
Аватар

Black Bullet ep. 1 - идеята всъщност ми е интересна, но главните герои са сложени толкова неадекватно в историята, че просто нямам думи. Някакви чистички, хубавички в изпрани и изгладени училищни униформи. Не приличат на хора, които живеят в постапокалиптичен свят. Поведението им също е неадеквано. Примерно пичът застава в героични пози и изрича протоколните реплики с апломб...но не стреля, а чака чудовището да направи още повече бели. Прави и други елементарни грешки. Главната героиня пък е невероятно досадно лоли.
Засега ще го следа, защото ме забавлява с идиотията си, ама отива към дроп.

Soul Eater Not! ep. 1 - кратките камеотата на персонажи от Soul Eater не са достатъчни, за да компенсират досадата, която ми носят главните героини.
Дроп.

Mahou Shoujo Taisen ep. 1 - идеята е любопитна: всеки японски град да е представен, като бишоджо.
При реализацията обаче градът е представен, като невероятно тъпо, лигаво и откровено противно момиченце. Целият там символизъм, дрехи и традиционни за региона елементи отиват на вятъра, заради тъпия сюжет и непоносимата шматка. Според мен е логично да продължат в същия дух.
Дроп.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2014 12:40 am 
Аватар

Nanana is the only anime that has the chance to be in the 9/10 - 10/10 range this season.
Well, besides Chaika, though there's no way Chaika's gonna be 10/10.

But, you know, it feels really good to have the two shows you expect the most to overcome your expectations. Now if the third one, Soredemo, gets to adapting the manga faithfully and beautifully from the next episode, all my dreams would be fulfilled. Then I will drop every other series, and survive on three ongoings and backlog.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2014 9:36 am 
Аватар

Marvel Disk Wars: The Avengers ep. 1 - типично аниме за реклама на играчки. Връх на посредствеността и куция диалог. Обаче има два неочаквани бонуса:
- Wasp, нея често я забравят, а тя ми е любимка. Вярно, тази нейна версия е далеч от идеала ми, но все пак.
- "Сбылас мечта идиота!": The Avengers, X-Men и Spider-Man в една заглавие :lol: .

Hitsugi no Chaika ep. 1 - керъктър дизайнът е малко странен, особено на главната героиня, обаче екшънът не е зле и засега историята и магическият свят, в който се развива действието (който е и доста детайлно замислен) ме заинтригуваха.

No Game No Life ep. 1 - артът и шаренията са приятни, а когато има екшън анимацията е добра. Лошото е, че главните герои са ми леко противни, а светът в който се развива действието на места ми изглежда вътрешно противоречив и някак по-жесток от реалния. :lol:
Засега ще го следя.

Fuuun Ishin Dai☆Shogun ep. 1 - е няма такава тъпня. Идеята е сходна на тази в Gimtama - alternative history + delinquents, реализацията обаче е ужасна. Сюжетът пълно безумие, а анимацията...толкова лоша не съм виждал от професионалисти.
Дроп.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2014 9:54 pm 
Аватар

Аз успях да се наспойля за Чайка. Време да прочета първите две новели, а. Честно казано, харесва ми какво правят Bones за момента, даже в сравнение с мангата, спойлърите и откъсите от новелите. Дано само че забавят темпото все пак. Така или иначе, на някого да му се гледа пак Scrapped Princess? Щото аз съм в такова настроение-- от което страдат и Хаятето, и Тсукуйомито. А тея са по 26 епизода, кога ще ги изгледам...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2014 10:14 pm 
Аватар

Ми аз не съм на кеф...пък и боря One Piece...
В Scrapped Princess ако не се лъжа историята беше айляк, ама пък туистовте бяха интересни :shock: ...
И май единственото sci-fi + fantasy...което накрая се оказа чисто sci-fi.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2014 2:54 am 
Аватар

Lots of this shit I can't handle if I am not doing something else in the meanwhile.

I start to understand kisoso and his anime watching while he is doing origami, cooking or w/e. Up to now I've only watched anime on the phone only while I've had to wait for something to cook...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2014 10:46 am 
Аватар

Soredemo Sekai wa Utsukushii ep. 2 - почна да ми минава ентусиазма по някои нови шоута включително по това. Все още става за гледане, де.

Nisekoi ep. 14 - докато има развитие по сюжета е интересно.

Mushishi Zoku Shou ep. 2 - добра серия, но май от беше от по-безинтересните.

Mahouka Koukou no Rettousei ep. 2 - като първа. Не ме радва особено, но засега ще го следя.

Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns ep. 2 - не може да се мери дори с AO филърите в Dtecetive Conan.
Засега ще го следя.

Captain Earth ep. 2 - още едно от новите, което почна бързо да ме разочарова. Егати елементарните антагонисти, особено онзи педофил с очилата.

Akuma no Riddle ep. 2 - това изтъпя повече отколкото се надявах (не че поначало беше умно). Намаля екшъна, присъствието на даскала, а "експериментът" пълна дебилия. Имахме и типичния момент "антагонист надвива протагониста...но го оставя жив...иначе шоуто би свършило прекалено бързо".
Не ме кефи вече - дроп.

Sidonia no Kishi ep. 1 - засега ми е доста безлично. Светът е мъгляв, героите са мъгляви. Само дизайнът на Сидония и механичните устройства са ми донякъде интересни. CGI 3D арът е зле. Играта на сеютата е под средната, пък и репликите не им предоставят големи възможности.

Ryuugajou Nanana no Maizoukin (TV) ep. 1 - не знам какво да мисля за това шоу. Засега е шарено и интригуващо, но пък главната героиня им е антипатична.

Mekakucity Actors ep. 1 - доста Shaft-ско (въпреки, че е сътрудничество с Aniplex). И визуално и като начин за излагане на историята. Напомня ми за нещата, които харесах в Bakemonogatari и които не открих в Nisemonogatrai. Засега ще го следя.

Inugami-san to Nekoyama-san ep. 1 - бахти тъпнята...въпреки, че картинките са сладки. Дроп.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2014 9:08 am 
Аватар

Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi ep. 1 - това засега е много шарено, приятно и разпускащо. Историята не е нищо смислено, но пък света в който се развива действието е интересен. Надявам се скоро да се качат в този летящ замък и да го разследват.
Щях да забравя - най-странния начин за правене на ябълков пай на всички времена. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 12:16 am 
Аватар

^ нали :lol: май ще се следи, неочаквано.

Соредемото ще да е добра адаптация, след оригиналния първи епизод който не струваше много. Значи, AOTS.
Даймидалер е страхотно. Е, или, поне е страхотно с превода на Commie.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 9:37 am 
Аватар

И кви големи опашки имат пингвините, а?

Isshuukan Friends. ep. 2 - нещо ми е скучно и картинките вече не са ми достатъчни. Още един епизод и най-вероятно дроп.

Tonari no Seki-kun ep. 15 - Сакурако е точно толкова откачена, колкото Руми. Но на друга тема.

Marvel Disk Wars: The Avengers ep. 2 - успяха да вкарат шоненски речи в устата на герои от Marvel. Това може би се води някакво постижение. Дроп. Вече не ме забавлява с идиотията си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 17, 2014 3:00 am 
Аватар

I am fucking mad right now.

First Chaika says about gathering the remains of her father, then he spouts all that war bullshit. This is the way to do it. That way you see he is just rationalizing stuff, not war being his main reason. What the fuck was that bullshit I just watched? How are they going to explain what is the difference between MC and the floating bishie?

Besides, god fucking damn it, I want my fucking battles to make fucking sense. Fuck good choreographics and animation, I want them to make fucking SENSE. In the book this fucking skirmish was fucking logical in its structure, now they just depended on... what? The Kleemen not catching up a girl dragging a heavy coffin? Wut? No, they can't sense the hand. So the book says. It makes no damned sense to have them follow MC instead of the fucking coffin.

...баси, това беше толкова неестествено. Как могат да го провалят толкова?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]