Дефендър, половината от живота си съм прекарал в кожата на хетеросексуален младеж. Знам как изглежда света през очите на един нормален младеж... Знам обаче, че да тропаш с крак и да казваш на хората какво и как трябва да правят е инфантилно и говори за редица други личностни проблеми, за които не смятам че която и да е социална група в частност има вина и следователно трябва да й бъде вменявана такава или тя да бъде използвана като средство за потушаване на подобни проблеми. Това е все едно аз да започна да говоря срещу етническия мир, само защото имам комплекс на тема финансова независимост, а паралелно с нея виждам доста състоятелни в това отношение представители на други етноси. Та в тази връзка нито аз, нито Сиера седим и обвиняваме просто ей-така, от любов към спорта. Проблемите се решават с диалог обаче, а не говорейки на хора, които отказват да осъзнаят собствената си душевна нищета и прокламират действия с които да я вменят и на останалия свят. Такъв пример е Боян Расате. Такъв пример е и Волен Сидеров. Такъв пример е и Силвърбот. Виж, аз по условие не съм длъжен да доказвам че заслужавам човешко отношение, каквото се полага на всеки човек. То ми се полага по право. И само защото подобни хора смятат че не съм достатъчно "нормален" от мен се изисква да ги убеждавам че ето-на, аз не съм лош човек, че не пия кръвта на невръстни дечица за вечеря, че си върша работата качествено, че моят живот или поне моята визия за моя живот, такъв какъвто искам да е, е като на всеки друг човек. И да убеждавам че само защото спя с мъже аз НЕ СЪМ малоумен, емоционално нестабилен, ментално болен, нелогично мислещ, несръчен, безотговорен или опасен за тях по какъвто се сетиш начин... Да, вярно е че всеки в тоя живот се доказва ежедневно за да успее. Но не е редно само защото някаква част от живота ми не е каквато е при Силвърбот, примерно, на мен да ми се налага да доказяам на първо и основно място че съм човек. Ако за едно вакантно работно място на интервю отидат двама души, единият гей и единият хетеро, в 80% от случаите се назначава хетерото, дори да е иначе по-неподходящ кандидат. За да не дразни окото на шефа и колегите си. В останалите 20% се назначава гейът, за да служи за забавление, за да удовлетвори нечие чувство за собствена добродетелност, за да задоволи някаква форма на интерес, непрофесионален разбира се... Смята се че не сме способни да заемаме ръководни функции, защото ще злоупотребяваме с положението си в сексуален аспект спрямо служителите си, или пък защото можем да станем жертви на изнудване заради тази ни черта. И двете са абсурдни, защото сексът е последното нещо, което липсва в живота на един хомосексуален човек, респективно не би го потърсил в работата си. И защото ако някой знае че съм гей, то значи всички го знаят и не мога да бъда изнудван с това. И въпреки това и двете са факт. Е, казваш да не виня просто ей така хората. А какво да правя? Да ги образовам ли? Ми честно казано опитвам се, макар и за без пари... Виж, това започна да заприличва на едно голямо оплакване от тежкия живот на педераста. Всъщност се опитвах да покажа как изглеждат нещата от моя гледна точка, а не да събирам съжаление. Просто откачам, когато някой започне да не признава правото ми на пълноценен, пълноправен и обикновен живот. Писна ми да обяснявам на "педали" и "нормални", че колкото повече натискаш с ножа към костта, толкова повече ще ти се дърпа човекът, чийто крак се опитваш да отрежеш. И това определено е в сила и за двете страни. Колкото повече хората като Силвърбот ми обясняват че съм полу-човек, толкова повече аз ще настоявам че са идиоти, и няма да се свеня да показвам открито че НЕ СЪМ като тях. Не защото се гордея с кого си лягам (това само по себе си е абсурдно, също както и да се срамувам от него), а защото ще ме е срам, да бъда причислен към подобни отрепки. И моля те, не бъркай понятията - не става дума за търсене на нечие одобрение, става дума за моето собствено достойнство и чест според моите собствени представи за тях и в моите собствени очи.
Ти цитира Мезето, с репликата "...до преди 20 години нямаше хомосексуални.". Мезето обаче не каза това. Той каза че "официално нямаше хомосексуални". И е прав. Хомосексуални хора винаги е имало по целия свят, България не е изключение. Единственото което се промени през това време не е появата на хомосексуални хора, не е и нарастването на техния брой, както беше нееднократно обявявано в ефира на националните медии от Расате. Промени се само броят на хората, които спряха да се крият и преструват. И за мен това е напредък. Защото да живееш в лъжа е гадно и подтискащо и не води до нищо добро. Защото да живееш открито, въпреки негативите от това, те прави достоен. И защото въпреки всичко показва че в тунела има светлина, иначе никой не би се престрашил да го направи. Мисля че темата вече се изчерпи. Доста неща си казахме, време е всеки от нас да си ги обмисли, и пък просто да ги забрави, ако смята че са обидни, подтискащи или друго... Нямам какво повече да добавя, затова и няма да се включа отново в тази тема. Ако някой смята че е нужно да ми опонира - да го направи, но нека да не очаква отговор, иначе би си загубил времето.
а, да, кратък офтопик - Дефендър, за мен си има цяла тема, в съответния раздел, не е като да падам от небето. Инфото в нея би трябвало да е достатъчно за да ми лепнеш етикетче някакво, ако пък не е - "О, кладенец!", както казва един приятел...
Весел ден от мене хора, и успешно начало на седмицата..
_________________ Anata no ketsu wa kusa da oyobi ore wa shibakariki da. --------------------------------------------- Приятелите са свине!
|