[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - На кой му е по-добре - лесбийките или гейовете

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 8:32 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 402 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юни 29, 2008 9:00 pm 
Силвия
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 29, 2008 9:05 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 29, 2008 9:26 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 4:12 am 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 10:16 am 
Силвия
Аватар

Знаеш ли какво? Пълен си с лайна!
"Ще те съдя", "ще те пребия" - тия работи по форума звучат адски сериозно.
Бил съм мерило за простота ?
Изчерпа се от аргументи и почна да разправяш кой какъв е при условие, че за вас педалите става дума .
И ти няма да ми забраняваш да си приказвам каквото си искам, както аз не ти забранявам да си манаф. Ти си с болния мозък, така че спри да се олакваш и жалваш, колко си онеправдан.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 12:17 pm 
Аватар

Дефендър, половината от живота си съм прекарал в кожата на хетеросексуален младеж. Знам как изглежда света през очите на един нормален младеж... Знам обаче, че да тропаш с крак и да казваш на хората какво и как трябва да правят е инфантилно и говори за редица други личностни проблеми, за които не смятам че която и да е социална група в частност има вина и следователно трябва да й бъде вменявана такава или тя да бъде използвана като средство за потушаване на подобни проблеми. Това е все едно аз да започна да говоря срещу етническия мир, само защото имам комплекс на тема финансова независимост, а паралелно с нея виждам доста състоятелни в това отношение представители на други етноси. Та в тази връзка нито аз, нито Сиера седим и обвиняваме просто ей-така, от любов към спорта. Проблемите се решават с диалог обаче, а не говорейки на хора, които отказват да осъзнаят собствената си душевна нищета и прокламират действия с които да я вменят и на останалия свят. Такъв пример е Боян Расате. Такъв пример е и Волен Сидеров. Такъв пример е и Силвърбот. Виж, аз по условие не съм длъжен да доказвам че заслужавам човешко отношение, каквото се полага на всеки човек. То ми се полага по право. И само защото подобни хора смятат че не съм достатъчно "нормален" от мен се изисква да ги убеждавам че ето-на, аз не съм лош човек, че не пия кръвта на невръстни дечица за вечеря, че си върша работата качествено, че моят живот или поне моята визия за моя живот, такъв какъвто искам да е, е като на всеки друг човек. И да убеждавам че само защото спя с мъже аз НЕ СЪМ малоумен, емоционално нестабилен, ментално болен, нелогично мислещ, несръчен, безотговорен или опасен за тях по какъвто се сетиш начин... Да, вярно е че всеки в тоя живот се доказва ежедневно за да успее. Но не е редно само защото някаква част от живота ми не е каквато е при Силвърбот, примерно, на мен да ми се налага да доказяам на първо и основно място че съм човек. Ако за едно вакантно работно място на интервю отидат двама души, единият гей и единият хетеро, в 80% от случаите се назначава хетерото, дори да е иначе по-неподходящ кандидат. За да не дразни окото на шефа и колегите си. В останалите 20% се назначава гейът, за да служи за забавление, за да удовлетвори нечие чувство за собствена добродетелност, за да задоволи някаква форма на интерес, непрофесионален разбира се... Смята се че не сме способни да заемаме ръководни функции, защото ще злоупотребяваме с положението си в сексуален аспект спрямо служителите си, или пък защото можем да станем жертви на изнудване заради тази ни черта. И двете са абсурдни, защото сексът е последното нещо, което липсва в живота на един хомосексуален човек, респективно не би го потърсил в работата си. И защото ако някой знае че съм гей, то значи всички го знаят и не мога да бъда изнудван с това. И въпреки това и двете са факт. Е, казваш да не виня просто ей така хората. А какво да правя? Да ги образовам ли? Ми честно казано опитвам се, макар и за без пари... Виж, това започна да заприличва на едно голямо оплакване от тежкия живот на педераста. Всъщност се опитвах да покажа как изглеждат нещата от моя гледна точка, а не да събирам съжаление. Просто откачам, когато някой започне да не признава правото ми на пълноценен, пълноправен и обикновен живот. Писна ми да обяснявам на "педали" и "нормални", че колкото повече натискаш с ножа към костта, толкова повече ще ти се дърпа човекът, чийто крак се опитваш да отрежеш. И това определено е в сила и за двете страни. Колкото повече хората като Силвърбот ми обясняват че съм полу-човек, толкова повече аз ще настоявам че са идиоти, и няма да се свеня да показвам открито че НЕ СЪМ като тях. Не защото се гордея с кого си лягам (това само по себе си е абсурдно, също както и да се срамувам от него), а защото ще ме е срам, да бъда причислен към подобни отрепки. И моля те, не бъркай понятията - не става дума за търсене на нечие одобрение, става дума за моето собствено достойнство и чест според моите собствени представи за тях и в моите собствени очи.

Ти цитира Мезето, с репликата "...до преди 20 години нямаше хомосексуални.". Мезето обаче не каза това. Той каза че "официално нямаше хомосексуални". И е прав. Хомосексуални хора винаги е имало по целия свят, България не е изключение. Единственото което се промени през това време не е появата на хомосексуални хора, не е и нарастването на техния брой, както беше нееднократно обявявано в ефира на националните медии от Расате. Промени се само броят на хората, които спряха да се крият и преструват. И за мен това е напредък. Защото да живееш в лъжа е гадно и подтискащо и не води до нищо добро. Защото да живееш открито, въпреки негативите от това, те прави достоен. И защото въпреки всичко показва че в тунела има светлина, иначе никой не би се престрашил да го направи. Мисля че темата вече се изчерпи. Доста неща си казахме, време е всеки от нас да си ги обмисли, и пък просто да ги забрави, ако смята че са обидни, подтискащи или друго... Нямам какво повече да добавя, затова и няма да се включа отново в тази тема. Ако някой смята че е нужно да ми опонира - да го направи, но нека да не очаква отговор, иначе би си загубил времето.

а, да, кратък офтопик - Дефендър, за мен си има цяла тема, в съответния раздел, не е като да падам от небето. Инфото в нея би трябвало да е достатъчно за да ми лепнеш етикетче някакво, ако пък не е - "О, кладенец!", както казва един приятел...

Весел ден от мене хора, и успешно начало на седмицата..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 1:26 pm 
-|- Safeguard -|-
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 2:09 pm 
Аватар

a тъкмо мислех да не пиша, ама ето че се почна най-сетне и със сериозния разговор. Колде, за много от нещата си прав. Обаче за някои и не си. Освен варненския митрополит, позицията на църквата е петък беше подкрепена и от писмо от патриарха до Бойко Борисов. Мюфтийството също се обяви против тоя акт на "съблазън от злите сили". Няма смисъл да коментираме позицията на църквите. Те имат чудесния навик да тълкуват светите си писаня както им е угодно, без да търпят опониране, тъй-като са единствените сведущи...
Идеята на толерантността не е в това просто да стиснеш зъби и да не реагираш. Идеята е да видиш човека отвъд дадения признак, без значение дали говорим за религия, цвят на кожата или обект на сексуално поведение.
Прав си че подобни проблеми стоят пред жените и на тази ти забележка мога да кажа само че когато някой се бори за равни права, то той никога не го прави само за себе си, или само за социалната група към която се самоопределя. Ако някой се пробва има неоспоримия шанс да не успее, чиято вероятност прехвърля 100те процента.
Скинарите са проблем само доколкото тяхното поведение може да застраши нечие здраве, пак без оглед на сексуални или други признаци. Проблема обаче не е в тях. Проблема е в хората, които не спират да повтарят "това е лошо", "това е противоестествено", "това е болест"... Проблем е, защото огромна част от хората, които във времето осъзнават себе си като сексуално-различни, срещат редица трудности в процеса на себеосмисляне и себеприемане. Не може цял живот да ти говорят как педерастите са полу-хора, и ти в един момент да можеш спокойно да си кажеш "ми кво пък, педал съм, ама няма значение". Основният процент на Тийнейджърите които се самоубиват се формира от подрастващи с различна от масовата сексуална ориентация, заради натрапената им представа че им има нещо, че са изроди и че не заслужават да жиеят. Мога да ти кажа че ти лично познаваш поне 3ма опитали да го направят. Дали света щеше да е по-добро място за живеене без тях? Е, след като има хора които казват колко е нередно това, не е ли логично ние да казваме че в това няма нищо лошо? И не като призив "бъдете като нас", а като апел "не се опитвайте да ни променяте". Всъщност затова има паради... Що се отнася до гордостта - е сексуалната ориентация не е лично постижение, както не е и личен провал, в тази връзка не е и не може да е повод нито за гордост, нито за срам. Само крайно нелогични индивиди се гордеят с това. Но мнозина се срамуват, заради общественото отношение и нагласа.

Колде, с цялото ми уважение към теб - ние знаем за какво се борим. То е логично, обяснимо и човешко. Просто за вас остава неразбираемо, което донякъде си е "наша" грешка. Наша е в кавички, защото нямам навика да деля хората на "наши" и "ваши". И всъщност всичките ми тия дълги постове са просто опит да поправя тая грешка доколкото ми е по силите.

Айде have fun, че ме чака работа...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 3:23 pm 
-|- Safeguard -|-
Аватар

Слава богу, църквата и държавата са разделени и те могат да си говорят напразно колкото си искат. Явно съм го пропуснал това с патриарха сигурно в последния момент някой се е сетил да направи нещо след като се вдигна толкова много шум.
Хомосексуализма си беше официална "болест" до средата на 90-те. Няма как да очаквате от обикновените хора, на които 30 години им е обяснявано от лекари, че това е ненормално те изведнъж да го забравят и да ви приветстват, че всъщност сте ебати пичовете. Отделно по телевизията постоянно се показват разни хора, които уж са представителни за хомосексуалното общество, и които се държат супер странно, екстравагантно и непривично за пола си, а след това се издига лозунг "ами ние сме съвсем нормални като вас". Разбираш ме, че това е много объркващо за простия човечец.
Въпреки всичко, положението в момента е много по-добро от колкото е било преди. Нито има изселвания, гонения и горене на клада, в западния свят поне. Светът все повече се глобализира и на всеки му се налага да общува с гейове, негри, азиатци, евреи и т.н., независимо дали му се иска или не. Толерантността ще си дойде от само себе си, не може да бъде наложена или преподавана. В човешката природа е заложено да имаме предразсъдъци и да се делим на групи. С времето ще се преодолеят.
Но не мисля, че тези паради са правилния начин, като гледах репортажите - 10 интервюирани участници - 10 различни мнения и мотивации. Дори имаше някакъв, който сериозно обясняваше "ами то няма свестни жени, как да не станеш гей", същата малоумна причина, която и Сиера отстъпва. Как да приема сериозно, че този човек наистина е привлечен от другия пол, а не че просто се впуска в някакво сексуално извращение? Не може жените да са му виновни за това, че е станал гей, лесбийките да се изхвърлят с техния болен феминизъм, и накрая обаче цялото общество да е нетолерантно и хомосексуалистите са неразбрани.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 3:55 pm 
Аватар

Прав си, отново за по-голямата част от нещата, но ето малко инфо по законовите мерки - кога започва декриминализирането на подобни отношения : В България хомосексуалните отношения по взаимно съгласие между пълнолетни (18 г.) са декриминализирани през 1951 г., в Унгария и Чехословакия — през 1961 г. В Англия и Уейлс хомосексуализмът между пълнолетни лица (над 21 години) е разрешен през 1967 г. В Шотландия — през 1980 г., а в Северна Ирландия — през 1982 г.. Цитатът е от уикипедиа, там има препратки и към останалите източници на инфо. През 1990 г. Световната здравна организация премахва хомосексуалността от списъка на човешките заболявания, обявявайки, че не е болест, а вариация, обусловена от генетични, невробиологични, ендокринни, психологически и др. фактори... Факт е че и до днес има лекари, които водени от предразсъдъците си говорят за това каквото искат да чуят, а не каквото сочат фактите. И това пак е проблем.
Не съм съгласен обаче че нещата се случват сами. Нещата , в това число и толерантността, се случват заради хората, които ги осъществяват. И преди на всеки му се е налагало да комуникира с различни хора, но негрите се пребориха с робството заради хора като Мартин Лутър Кинг, а не защото скланяха глави. Да, ясно е че трябва време, но трябват и личности, които да насищтат времето със събития и действие. Фактът че законодателството ни е съвременно и европейско обаче не е достатъчен. Който има представа какво представлява сегрегацията в САЩ, макар и толкова години след постигането на равноправие за цветнокожото население, ще разбере за какво говоря.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 4:15 pm 
-|- Safeguard -|-
Аватар

Декриминализиране е съвсем друго, аз говоря специално за премахване на официалния статус на "болест".
Ако става въпрос за промяна на закони, тогава има смисъл от активизъм. Но за обществена нагласа според мен всеки човек трябва сам да го проумее. В Америка ще си изберат негър за президент, но това не пречи в разни селски райони още да има расисти. Просто хората са си такива, не можеш да им го обясниш или нещо такова. Техните деца или внуци вече няма да са расисти ако искат да живеят в съвременното общество.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 5:02 pm 
Twisted Angel
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 5:07 pm 
Аватар

Мезе, благодаря ти за това мнение!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 5:31 pm 
-|- Safeguard -|-
Аватар

То скоро ще може да се зачеват инвитро деца само от двама бащи или само от две майки. ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 30, 2008 5:50 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 402 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]