Внимание внимание поради тотално бавния lvling иначе не лошата игра Silroad Online се зачерква от списъка с любимите заглавия ( сорка ама 10 часа gameplay за 40-50 % на 41ви lvl не са лъжица за всяка уста )
Новата мода се казва Космически Калбой .
На теория играта се води mmofps - Masive Multiplayer Online First Person Shooter , a а на практика си е чисто mmorpg ( това трябва да го знаете

) Само дето нещата се развиват на 10х обороти спрямо всяко друго rpg ( без Diablo може би ) и което е най-интересното в 3D среда ... ама не че графиката е 3D ( тъй де тя е ) ами просто корабчето лети както се очаква нагоре надолу наляво надясно . Изобщо след първите 3 часа gameplay с изключен аuto balance ( маха се от options и така сте по-адекватни за pvp ) спокойно можете да идете да си повърнете .
Taкова pvp до сега не бях виждал , можете спокойно да убете някой 10 lvl над вас ако знаете кво правите , смисъл тука и рефлексите и eye to hands coordination на играча играят ключова роля , няма го вече заставате един срещу друг помпите 3 бутона и чакате някой да умре . Става се 50ти лвл от 100 макс за 5 дни интензивна игра , а на 50ти ако не то на 52ри вече сте напълно пълноценен участник в мелето .
Като казах мелето , в тая игра има ала WoW елемент където още на 11ти lvl играчите се делят на 2 нации ( ANI и BCU , не ме питайте кво бяха абривиатурите , не помня ) и купона започва . Някъде до 45ти lvl можете да lvlвате на карти запазаени само за едната или другата нация ( не че и там не могат да ви нападнат , но определено нападателя ще е в доста по-неизгодна позиция ) , а после изведнъж се оказвате на общи карти ... е това е купона . През 5 минути горе долу участваш в pvp , както си lvlаш и някой те налива или съответно ти виждаш някой да си lvlа и го наливаш ... A akо едната нация се наговори и завладее картата става още по голям купон , представете си по 20 изтребителя на страна които се опитват да си причинят лоши неща едни на други .
Сега няколко съветчета , да не се оплескате , че после много тъпо .
Първо почвайте в trimus , това е най-новият сървар където съм и аз .
Второ има 4тири вида кораба , за 2 от тях M Gear и А Gear не мога да кажа нищо конкретно като помощ при развитието , за тях ще трябва да се оправяте сами , но най-добре първо питайте някой после дигайте статсове .
За I Gear има 2 основни builda и те са :
Аgi build - oт 60ти lvl нататък ви удря 1/4 изтреляни по вас неща
До 30ти lvl трябва да имате 60 att 24 fuel 15 skill points ВСИЧКИ останали статс се изсипват в agi и от 30ти лвл нататък пак всичко се изсипва в agi и така докато не направите 300 agi

. Def и Shield НЕ се дигат shield e най-тъпия статс в тая игра , на малките lvlи може и да изглежда привлекателно , но после разбирате че за нищо не става .
Аtt Build - къртите с 3х dmg спрямо другите Geari но сте направени от хартия и ако се залисате ще ви издухат от небето по-бързо от кумчо вълчо сламена колибка .
До 30ти lvl трябва да имате 60 agi 24 fuel 15 skill points и всичко друго изсипвате на att . Def i Shield не се пипат изобщо
Сега малко разяснения ,
Fuel както говори името ви дава гориво ( ако ви свърши докато си летите умирате ... ) + товароносимост на кораба , а по-високите lvlи и оръжия тежат по-доста , но 24 fuel поне до 60ти lvl трябва да ви вършат работа , ако не може като се наложи още 1-2 точки да сложите .
Skill Points ви е нещо като мана , с това можете да си ползвате buffoвете и уменията , аз с I не съм играл много , но по това което съм чувал 15 на първо време е добре .
Att е ясно , dmg и малко , ама много малко prob ( hit chance na тая игра )
Аgi дава evasion , те ви пуцат а вие виждате само 0 0 0 0 0 което значи че просто нито една от ракетите и куршумите от вас не влизат

.
Def ... ми defence бате , dmg reduction за I Gear не е подходящо но иначе е яко , на някой gears може да се докара 70 % + dmg reduction което значи , че ще ви влизат само 30 % от реалните щети които ви нанасят
Shield тоя статс лъха просто , няма никва файда да хабите stat points за shield , при макс stats на shield ( 300 ) взимате 1800 shield което е нищо без def или agi .
А за кво се опитвам да ви подскажа че и на att и на agi build тря да имате по минимум 60 agi 60 att на 30ти lvl , ами за да можете да си носите двигателите ( сега може и да не ви е много ясно , но ще разберете ) и друго , не се бъркайте че двигателите свършват само с магазинските , има и по 80+ lvl двигатели , но няма смисъл да се дигат статс с които могат да се носят , печелите няква минимална маневреност за сметка на супер прецакване на статсовете , това хората са го разбрали отдавна , и няма смисъл на ново да се открива топлата вода .
Основнитя скил който отличава I gear oт другите gearи е " Frenzy " много лесен за употреба и много силен self buff . На 38ми lvl удвоява броя на ракетите които изстрелвате с един click ( хубаво е да се ползват 1х2 или 1х4 ракети , и това ще го разберете като/ако почнете да играете )
B Gear build :
За b gear също има 2 възможни builda но за мен само 1 е рентабилен .
Трябва до 40ти лвл да имате 39 agi 39 str 39 def 24 fuel и около 24 spirit . Веднъж стигнете ли 39 agi забравяте за тоя статс ( то ви трябва само за да си носите бавния двигател от 40ти лвл , който пък ви трябва за бомбардирането , а ако си намерите маневрения двигател от 43ти лвл може и 41 agi да качите ) Ако стигнете тия статвосе преди 40ти lvl ( може и да е възможно не съм го смятъл точно ) почвате да качвате по равно ( 1 lvl на 1ното другия на другото ) att и deff и така до 60ти lvl ( някъде към 50ти може да ви се наложи да сложите 1-2 точки на fuel за да можете да си носите броните и оръжията , а и до 30 skill points също не е убидно , щото ги ползвате доста с bombing mode ) . A oт 60ти lvl нататък почвате да помпите само deff докато не стигнете 249 , тогава ще имате 50 % dmg reduce само от статса към 20% от armora и сещайте се а и да не говорим че имате и скилл дето ви дава dmg reduce и такъв който ви дава dmg reduce na shielda ... ве изобщо за разлика от I Gearите които разчитат на това да виждат 0 0 0 0 600 0 0 0 600 на екрана си , вие ще си поемате всичко като пич и ще виждате нещо от сорта на 100 100 100 100 , може би и I geara реално да поема по-малко dmg , но то пак си е късмет .
Тия разлики се усещат някъде на 60ти lvl .
A сега за Най-характерния за B Gear skill : Bombing mode
Eми това е активен скил който се включва и изключва и е маалко труден за употреба при въздушни битки ( но не невъзможен , аз вече почти го ползвам без проблем ) който също както frenzyто умножава броя ракети за 1 click , но по по различен начин . Най-малкото ако сте зле с рефлексите , пак ще може да убивате tankove ( A Gear ) без проблем .
За начинаещи препоръчвам I Gear attак build да се накефят на мазало още от рано , за упорити начинаещи препоръчвам I Gear agi build щото той блесва около 60ти lvl най-много . A ako смятате че ще се правите на про player и ще се задържите до 80ти lvl земете почнете b gear в началото ще ви умазват , но posle ще почнете да си се кефите на geara a и ще разберете как са се чувствали камиказетата и пилотите на щуки едновременно

Ако бомбардирате танк си е лесно , прелитате над него и му гръмвате гъза , ама ако се опитате да бомбардирате някой в въздуха трябва да му се заврете в физиономията и да го гръмнете от упор ( това на SCO жаргон му се вика shotgun ) Усещането да завреш 12 ракети директно в нечия физиономия и той да се разхвърчи на парчета около теб е доста добро , но пак казвам трябва доста добър рефлекс , щото малко ако огелпите timinga и ще стреляте по-въздуха .
Е това е , това е игра в която lvlинга също има голямо значение , нормално че по-високите lvlи имат повече предимство , но на почти всеки lvl можете да се кефите максимално и да компенсирате със чисто пилотски умения

Аз съм разпорвал няколко ace-а и един veteran при 1vs1 ( аce = 52-60 lvl , vet = 62-72 , нагоре незнам кви са

а аз самия съм още wingman = 42-52 макар че съм в по горния край ( 50 ) . За жалост b geara ми има малко огелпени stats и си търся някой да ми продаде part stat reset card която се купува с истински кинти и повечето народ се офлянква , но по принцип не е невъзможно , смисъл при добро желание все ще се намери някой да ти продаде , но ако си объркате builda и сте под 40ти lvl не се офлянквайте ми почнете нов кораб .
Aбе незнам кви са аниме феновете , но определено голямата част не са геймъри ( да твойте 2 часа произволна игра през ден не се броят ) което поне за мен е адски странно . Само аз ли мога с еднакъв кеф да гледам по един 26епизодов сериал на ден исъс седмеци наред да си lvlвам човечето , корабчето или там квото животинче движа по екрана . Аре ако работите ви се признава , ама иначе не вярвам да има достатъчно аниме да ви заъплва всичкото време , а след " Тапаци са аниме Феновете " никой на света не може да ме убеди , че имате нещо по съдаржателно за правене от това да си киснете във вас пред компа . И не , не се заяждам просто си мисля на ... писмен вид ...