За мен афтърпартито винаги си е било неразделна част от Бункасая, тоест продължение на културното събитие от деня. Тогава е времето, когато феновете от различни краища на България можем да се видим на спокойствие, да си поговорим и да се забавляваме. С всяка изминала година идват все повече хора и много от аниме феновете решават да останат и след празника и да се забавляват заедно със студентите и преподавателите по японски език, които организират всичко. Проблема е, че вече няма как всички да се събираме в едно заведение. Затова миналата година, поканих всички желаещи да се съберем в т. н. "Аниме къща", където се събираме по принцип феновете от Велико Търново. Направих го, защото само аз мога (само аз имам достъп, но и поех много голяма отговорност, защото е общинска собственост) и макар и стара, къщата е единственото място, където не трябва да се плаща нищо, където можем да бъдем само фенове и да се забавляваме така, както ние искаме и сами да определяме правилата (в границите на разумното). Освен това, всеки може да си купи каквото си иска ядене и пиене от магазина и ще му излезе много по-евтино, отколкото на бар или заведение (освен това не е запушено). Миналата година дойдоха повече хора отколкото очаквах и не се получи точно така, както си го представях. Затова искам да науча вашето мнение по въпроса, за да знам какво да предприема тази година. Да си призная честно, всяка година около Бункасая почти не спя и много се изморявам, но ако имам физическата възможност и има желаещи да се съберем пак в къщата, то ще рискувам и ще го направя отново. Това, което повечето от вас не знаят е, че част от тавана (само мазилката) на втория етаж падна и все още на големците не им се дават пари за ремонт, макар че ако в къщата направим мини музей на Котоошу (имаме одобрението му, както и на родителите му, сега само чакаме мнението на японската сумо федерация) веднага ще дадат. Другото ново нещо е, че до колкото знам механата в подземието има нов собственик и тя работи, освен това точно до къщата откриха и нов бар, който се казва ДАДА и е също толкова малък, колкото бар Москито (в който обикновено минали години се събирахме студентите, но ДАДА е конкуренция напоследък). Искам да кажа, че ако се съберем в къщата, то няма да пускам неща, които не са японски или не са свързани с Япония. Миналата година загубих много време да избирам клипове и музика от най-известните анимета и най-известните изпълнители от различни жанрове за да е интересно на всички. Но май почти никой не оцени това и всичко беше напразно. За мен няма смисъл да пускам комерсиална музика, след като около къщата е пълно със заведения, които пускат такава. И ако наистина всички искат афтърпартито да е просто ходене на поредното заведение, то така ще бъде. Но ако има дори 5 човека, който искат да се съберем в къщата, ще го направя, стига да имам сили. За целта предварително ще ги питам какво искат да чуят/видят по време на афтърпартито и ще се съобразя с желанията на всички, както и отново ще си направя труда да избера най-доброто от колекцията ми с японска музика, клипове и концерти. Моля гласувайте, кажете си мнението, задавайте въпроси и ако имате други предложения споделете ги.
|