Ами въпрос на нагласа...понякога е готино да гледаш нещо старо и да се забавляваш, как изглежда то от днешна гледна точка.
Примерно аз от време на време си преглеждам 20-ната серии на "Седморката на Блейк" които имам (и то с отврат качество - 50 минути в 130-140 Мб) и се скъсвам от смях.
Друго любимо шоу - Mystery Science Theater 3000 - ТВ сериал в който се гледат стари скапани сай-фай филми и се коментират с убийствен сарказъм.
Пък никой не ще да сложи новия GR на някое удобно за теглене място

...ако има преведен вариант де...
Има и едно друго нещо - пропуснал съм адски много "стари" анимета, които се цитират от мало и голямо за абсолютна класика...идеята е да ги понаваксам и да реша, дали аз да ги смятам за такава...
И последно - аз съм всеядно животно, не се водя по моди и технологии...не ми пука дали ще гледам лошо скалъпена 2Д анимация, пипната компютърна 2Д анимация, съчетание между 2Д и 3Д компютърна анимация, пълно 3Д или пълно 3Д, което имитира 2Д ефекти (Freedom-а кърти мивки в това отношение). За мен е важно, дали художествените средства ползвани от авторите ще ми повлиаят, а не какви са били точно. Не че няма да се изкефя на нещо пипнато и лъскаво, но това не винаги е гаранция, че заглавието ще ме изкефи.
Примерно Vandread има невероятно дървени 3Д сцени, но продължава да си ме кефи...обратно Moonlight Mile има едни от най-пипнатите и реалистични космически сцени правени напоследък, но на места 2Д артът на героите е отврат, а сценарият, ако оставим космическата тема, е пълен с драматични дебилизми.