Dennou Coil - трябваше само да прочета магическите думи "кибер" и "разширена реалност", за да го захапя. Някога в бъдещето започва масовата продажба на кибер очила, които наслагват виртуалното върху реалния свят. Анимето е за група дечица, които изследват този полу-реален свят и се натъкват на разни бъгове, вируси и почти фанатичен бот опитващ се да ги опече с думите "Аз, Сачии!". Приятно е, но сигурно щеше да ме радва двойно повече ако бях на възрастта на дечицата. Очакват се да излязат и останалите серии.
И от там нататък нещо изтрещях и го ударих на една романтика...
Sola - главния герой беше омагьосан от небето и постоянно го снимаше. Разбирам го напълно, защото и мен понякога ме хваща този бръмбар. Изводи: дамите, които в 5 сутринта ритат разярено автомат за напитки за доматен сок и оригамите са опасни за здравето. Хреса ми. Освен това искам да се си намеря ей такъв чадър: и . Ако някой е мяркал такъв чадър - да си признава!
Rec - това е за маниаци на тема Одри Хепбърн. Главната героиня, все още зелено сеюу, й е върла почитателка и постоянно цитира реплики от нейни филми. Заглавието на всяка серия ползва име на филм на Хепбърн. Леко и забавно. Гледам че е Best Quick Watch Anime за 2006 в Anime Reactor.
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora - и това ми хареса. Пък и друго си е да си дежурен лекар в болница, да караш нощна, да се напиеш на кирка и да смажеш от бой 17-годишен пациент на покрива на болницата. Доктора си падаше май по олд скуул методите на възпитание.
_________________ Тигре, Тигре, жива жар, лумнал полунощен звяр, кой ум вечен разчерта твойта стръвна красота?
|