И аз гледах анимето,и аз да си кажа мнението за него.
Това е един от поредните аниме шедьоври за мен.Лично на мен внушенията на филма ми се изясняваха постепенно,а не изведнъж,което мисля,че е и самата цел на анимето.Параноята,стресът,желанието за бягство от тягостната реалност,стимулът,волята на човек да се бори с препятствията в живота-всичко ме впечатли.Това са надличностните внушения според мен.Иначе в самото аниме намирам една заплетена история за едно момиче,което се опитва да избяга от миналото си.Има редица "измишльотини" в анимето,които обаче вместо да намалят качеството му,представят по метафоричен начин още по-добре смисъла,вложен в историята и дори самия начин на рисуване,който не е толкова типологизиран,а напротив-печели с изобразителността на емоциите изразени чрез него.Трябва да кажа и няколко добри думи за музиката към въпросното аниме-прекрасна!Оупънингът и ендингът са изключително стилово неориентирани и това ги прави интересни за мен.Ако само по тях се съдеше за анимето,нямаше и да си помисля,че то е толкова психологически натоварено.Евала на авторите(Millenium Actress и Perfect Blue са от същите автори,както се вижда и в по-старите постове на тази тема-все хубави и класически анимета).
Горещо препоръчвам анимето (13 епизода) на всеки,който иска да гледа нещо нестандартно и задълбочено!
Анимето го има на chise до 11-ти епизод,а ги има последните два епизода.
Искам да допълня и още нещо.В тази тема се разисква като цяло какво е аниме и манга.На мен лично информацията,която са дали другите досега по този казус тук ми беше интересна и благодаря за нея.