За Педагози работа има -постоянно има обяви във факултета ми че се търсят хора за какво ли не.

Аз лично си намерих по специалността вече няколко алтернативи като стаж и като работа.Само където не ги искам в момента :")
Иначе дипломата си е наистина един вид "начален тласък".
За IT-сферата обаче не се искат дипломи - искат се сертификати,искат се проекти,искат се знания да се покажат и т.н. :")
Тва обаче не е чак толкова наложено в другите сфери,ма така или иначе дипломата вече на повечето места няма кой знае колко огромна тежест... просто "диплома" не означава" знания/умения".
За работата-ученето ... еми за мен лично ученето върви после с работата.И за много от хората,които познавам, също вървят ръка за ръка,т.е. гледат да учат нещо,което хем им е интересно или донякъде поне такова,хем после да го работят и да могат да се издържат.Аз поне в избора си съм го гледала от всички страни,така че да мога да се издържам един ден с това,за което сега уча,да ми е интересно,да (мисля,че ще)го умея,и да имам перпективи за развитие и т.н. :")
Дипломата не ми е просто за да я имам,а за да получа нещо от нея все пак - 4 години не ми се струват малко,за да ги мина просто ей така.От страна на ученето си мисля че ако можеш да научиш нещо,то е добре да го направиш