Ден за оплакване
Станах в 4:00 АМ за да ида пред КАТ в 5:00 АМ за да се редя на опашка за да си взема навреме талона за книжката.
4:30 излитам от дома с колелото. Вън - кучи студ, тъмница, мъртвило. Чудесничко.
5:00 пристигам пред КАТ - тъмница, мъртвило, още по-кучи студ. следва ТРИ часа чакане пред вратите на КАТ. Подскачане на едно място, споделяне за кво са ме санкционирали с другите "нарушители".
8:00 АМ вратите се отварят, и 300 спар... души, души!!! нахълтват във фоайето, и културно си теглят билетче с пореден номер за гишетата. получавам като най-заслужил билетче № 1 и си отивам на гишето да ме обслужат. общо взето за 5 мин. свърши работата, и аз не усетих как платих СТО лева на касата, само и само за да си върна обратно синята хартийка с принтнат печат...
ЕБАСИ 100 !!! СТО ЛЕВА задето оная майна мамин син ми навафли цялата предница на колата и ми спука акумулатора на 3 ТРИ МЕСЕЦА!!! Уважавай закона, органа на закона, буквата на закона, майката на закона, на органа майката и на законодателя майката, бащата, бабата, дядото и цялата рода до 9-то коляно и по съребрена линия до 5-то коляно!!!!!!!!!!!!!!!
в 8:08 ч. схванат си отвързвам колелото и отивам да си вадя свидетелство за съдимост. работата беше за 5 минути също, само че опашка нямаше нито един човек. Отваряха обаче в 9:00 АМ.
10:00 АМ съм си у дома и се отпускам под климатика, нагъвам сандвич и се чудя за къв хуй ми е да ходя на лекции. Отидох.
-----
17:00 - 78 Седемдесет и осем лева! за очила, щото съм имал 1,25 диоптъра далекогледство....
18:00 в гумаджийницата са твърде заети да оправят гумите на един джип, пращат ме да си залепя гумата на колелото в другата гумаджийница на един километър надолу по булеварда...
18:30 Дедата ми се навиква че не съм бил виновен за да дам 100 лева (е верно ли!) и около половин час му обяснявам че трябва да иде в Армеец да вземе 160-те кинта обезщетение от "гражданската отговорност" и да ми вземе очилата от оптиката.......