Толкова ми е нервно, ама толкова съм ядосана, що няма добри духчета, дет нощем да поправят всичко и като се събудим да си работи...
Скапа ми се писачката. След седмица кротко чакане успях да си купя нова, сложих я на компа, обаче и тя не изгря... преинсталирах си windows, пак не изгря. Купих нов датакабел. Чакане още седмица. Мезето помогна с нагласянето – смени се дата кабела на писачката, коят е заедно с четачката свързана. Не изгря. Направи се размяна да са вързани един хард с писачка и друг хард с четачка. Писачката изгря. Guess what – сега единият хард прави проблем.... ни мога да копирам на него, ни да свалям от нета на него – кат искам да му запиша инфо започва тотално циклене , товари процесора на 100, абе ад..... извода е, че дъното умира... йей, ново дъно ще да трябва да си купя... е да ама тва дъно е стаааро, от 2001. Ще трябва и нова видеокарта, че и тя е антика, макар да работи кат змей... а тез неща искат парииии....
Миналата седмица бях на интервю за работа, много ме харесаха, аз харесах работата, щот беше почти никво бачкане за яко заплащане и то на полови работен ден съобразен с графика ми в университета, обаче... няколко служители се махнали и им трябвало хора за пълен работен ден и нямало да стане за половин ден, както ме уреждаше мен, защото трябва да уча. Реално не искам да уча, искаше ми се да ида да бачкам там и на цял ден, обаче родителските лица кат се разпищяха – ти трябва да учиш, трябва ти диплома! Обаче ми викат – що не се хванеш да бачкаш нещо, добре се справяш с компютри, търсят се хора, за какво си учила в специално даскало, намери си работа в тази насока. Аз им казвам – да, има места дет ме искат, обаче е на пълен ден, защото е сериозна работа. За да бачкам, трябва да спра да уча. И става омагьосан кръг – ем да уча, ем да бачкам това дет те искат, ем да го намеря за половин ден... е не става така.......... не съм магьосница.... ще трябва да се примирите с нещо, дет не е толко добор кат за начало, не да ми крещите за кво сте ме обучавали, кат няма да го ползвам. Мога да ползвам знанията, ама ако не ходя на университет. Днеска бях на други интервю за работа, дет ич не я ща, ама ще я взема ако стане, щот се налага. Защо се налага?
Защото – трябва да си оправя компа, защото едно нещо да не е наред с него и майка ми пищи как тя няма да може да си гледа онлайн тенис мачове, защото спре ли нета за една секунда настава семеен скандал и защото каквото и да става, ако ще да е минал великан и да е стъпкал компа и това да се е случило пред очите на родителите ми, те ще кажат, че съм некомпетентна и СОФТУЕРНО (любимата дума на баща ми) съм скапала компа и съм го задръстила. Освен, че трябва да си оправя компа, съм решила, че единственото ми спасение от родителите е да им наглася техен си комп, които да си нагласят те, без никва моя намеса, за да не съм им крива аз. Тоз комп ще дойде в замяна срещу монитор, обаче няма хард и ще се наложи да взимам и хард. Още пари. Но поне ще ме спаси от майка, която ме дига в 2:00 среднощ, за да гледа мач и да форумства, щот не го дават по телевизия.
Освен всичко, как ми се прееба хубавата система за нет... понеже бтк най-накрая пуснаха свестни скорости веднага избързах да се сменя на новите, по-евтини и по-бързи. ОБАЧЕ. Аз се оказа, че съм на най най най стар модел модем, от който да има общо 10 бройки... Тоз модем го ползвах да ми дава нет и към компа и към лаптопа. Как? Имаше изход за нет по usb и изход за нет по lan. Най-нагло използвах и двата изхода заедно и нищо друго не ми трябваше. Оказа се, също така, че не е способен да поддържа новите скорости и на 30 мин прекъсваше... След кротко чакане 2 дни дойдоха от бтк да ми го сменят с нов (безплатно за щастие...) – отне им само 1 час да нагласят кабелите му – сплитера, дет си работеше до преди секунда, в момента на свързване с новия модем спря да работи... взеха втори – не работеше... веха трети – еее най-накрая заработи. Но модемчето, макар и да ми държеше вече новата скорост, имаше само lan изход. Компа има само една лан карта. А лаптопа трябва да има нет, щот ако няма нет, родителското женско лице ще пищи как няма да я допускам до компа. Мисля спешно как да реша въпроса, инак ще настане апокалипсис.... Спомням си, че някой индивиди кат ги бях разпитвала за рутери и switchове, ми бяха говорили за големи цени – 80 лв и нагоре. За това тази опция ми отпада. Отивам и купувам лан карта. Прибирам се и гледам оферта за switch – 13 кинта.... демек, че само се преебах че я взех... ама е така кат не мисля и действам по спомени и бързам..... сега си ме е яд, че не го взех... другата седмица.
А освен търсенето на работа, която да е достатъчно удовлетворяваща и за господ и за папата и за незнам си кой, тичане за комп части, оправяне на компове ... колегите магически се сетиха чак сега да ми кажат, че в сряда имам контролно, за което да уча, следващата седмица също още едно....
Крайна ситуация – нищо не бачка, изнервена съм на макс, искам да си извадя мозъка и да го тъпча, докат не спре да функционира, щот е много по-лесно, отколкот да се занимавам с решаването на всичко това.
едит: покрай всичко това имах желание да си взема билети за каварна, и да ходя в ловеч за рок фест... мечти мечти
поне един френд ми зарадва деня, кат предложи, без да съм го молила, да ми услужи с пари, ама не приемам, че не ми е удобно. предпочитам да се хвана на бач и да си ги изкарам.
_________________ Aбе майната му на света, ип-тата свършват!
|