ramen си правя по следния начин, може би рецептата не е оригинална, но при мен става доста добре и сосчето е перфектно:
1. Слага се пилешко, сол и пипер в 3-4 литра вода в тенджера размер около 5 - 5.5 литра
2. Месото се вари, ако сте махнали беличките неща от месото и сланинките не би трябвало да има пяна, ако има махайте я.
3. Когато месото е сварено се нарязва на парченца (не преди това! ако сварите много бързо месото може булъончето да ви е блудкаво) и се слага обратно заедно с пакет и половина спагети. Да се използват по дебели спагети, от твърда пшеница, т.е. италиански, вносни от около 2 лева пакета. Мисля че по традиционния вариант не се ползва доматен сок, но аз не съм традиционалист

4. Докато се варят спагетите в булъончето, смесвате доматен сок с: малко сол, пипер по вкус, сух босилек, чесън, лук, моркови и всичко друго, което ви душа сака от към зеленчук.
5. Смесвате с толите спагети, булъона и соса не се изхвърля, а се добавя равномерно към всяка порция.
6. Ползвате топлия котлон за да си сварите яйце и добавяте към порцията си. Гарнира се с пресни струкове (зелената част) на лук/чесън за хрупане :П
Инак имам и други любими неща за хапване. Обожавам бутер тесто и всякаквите неща които могат да се направят с него. Маринирани месца с горчици, оцети и всевъзможни сосове, а след това изпечени с гарнитурка от картофки.
Мляс. А съм на диета и ядох соево месо днес : (( Грр ужас.