Има хора, които са си взимали PS3, само в очакване на Tekken 6.
Подкрепям Слави, тъй като помня дните на aenima, hoffclub, че дори и (сигурно преди 10г) , когато се играеше на PS1 в един клуб наблизо. Това са наистина сериозни основи, от които произлиза едно начало за много приятелства и турнири. Съмнявам се, че в тази комуна хардкор плейъри, който
аладим спомена, че повечето хардкори играт на кашон, са имали нещо общо с конзоли тогава - по-скоро са играели doom2 на компютър, после са продължили с други шутъри, а сега продължават с трети, но на конзолата с повечко заглавия. Е, разбира се, има и изключения, но се съмнявам, че са много.
PC фенбойчета - > майкрософт фенбойчета - > шутър фенбойчета.
Специално за европа не съм сигурен, но предполагам, че наистина повечето играчи играят на x360.
Хардкорджиите, за които знам в България, не са толкова трогнати в кашона. Нинджа гайдън, Лост одисей и Гиърс оф уор - това са заглавията, от които се интересуват повечето стари и сериозни играчи.
В games.bg - хардкоржиите - наистина може да играят повече на x360, но старите геймъри, които знам от стари турнири и клубове, играят на плейстейшън - като някои, както спомена Слави - имат и двете конзоли, зареди гореспоменатите заглавия.
Не виждам нищо хардкорско в това, някакви шутър фенове, които са играли цял живот quake 3, да покажат нещо хардкорско, като са взели кашон и играят на повечото безумни игри, каквито в момента и двете конзоли имат.
Ако ставаше на въпрос, бих си взел пс3 зареди mgs4 или tekken 6, но не бих си взел x360 зареди лост одисей и гиърса. Може би въпрос на вкус, а и преди 5-6-7г, не играех шутъри, а играех mgs и някакви по ps a like games, които сега губят екслузивността, но може да им се радват повече хора, което ми харесва. Не трябва кашон феновете да остават пренебрегнати с някои заглавия.