Предизвикателство 1
рестартираш и влазяш в safe mode
опитваш се пак през add/remove programs да го разкараш, ако пак се дърпа - грубия метод:
shift+del на папката му в program files; start->run, пишеш regedit, в джама отваряш find и квот намери с ICQ в него като entry го пращаш в преизподнята. Проверяваш всички autorun; startup и т.н. опции, за да не ти пищи че го няма кат пуснйеш следващия път компа.
Предидзвискателство 3
като цяло Мразим Виста безценни, но предполагам тези настройки трябва и с него да работят:
control panel -> regional settings
правиш всичко да е Bulgaria, Bulgarian, Bulgarish. Няма да преведе уиндоуса, но може да пооправи работата с езиците.
След което докато си още в БГ, отвори замунда/арена и си дръпни един хууубав сет кирилизирани шрифтове. трябва да има повечето познати ти times new roman, tahoma, абе всички фонтове дет ползва системата трябва да са с кирилски вариант. сваляш го, разархивираш ако е архивче, хващаш всички фонтове и paste в c:\windows\fonts. Не му се плаши че пищи че някои фонтове ги имало вече, ше си ги презапише. Ако не ще - със сопата, само внимавай да не затриеш някой дето няма аналог.
рестарт, и ако програмите още изкарват маймуница пробвай да ги преинсталираш, те по време на инсталацията си търсят шрифтове от уиндоуската папка и може да не са разбрали че ги има вече кирилизирани. Абе има и по-елегантен начин, но поне аз така съм се мъчил навремето, преди да се усетя как да го оправям това още при инсталацията на бозата
Предизвикателство 4
Ами прави го зарад тъпите секюрити настройки на вистата. Решили са хорицата че трябва да се преебва работата на не-уиндоуски програмки, за да ползваш само такива примерно... под предтекст че били несигурни и т.н. не знам как се махат, трябва да поразцъкаш из контрол панела мисля че там имаше разни настройки дето малко да поотпусне хватката бозата... но може и да не помогнат. пробвай с най-новата версия на даемон-а, може да са го пооправили да се разбира с вистата, но "run as administrator" може да си ти остане...
Предизвикателство 5
1. Не е проблем.
2. Ми щото не му е проблем да си работи само с един дял. Тъкмо ше има бая повече място да задруства от кешове, темпорари файлс и странни даунлоуди които си правила несъзнателно или без да искаш
3. Естествено че има - Partition Magic се нарича, юзър френдли е.
4. чети обясненията на програмата и ше се оправиш.
Предизвикателство 6
Аз съм с Eset Smart Security (NOD 32 с антиспамове, файъруоли и т.н. екстри). ше ти обясня по-подробно на ЛС.