ВЗЕХ ГО!!!
Проклетият ми кендидаси изпит, с който ставам от PhD student на PhD candidate тва. Зло беше много. 2 месеца подготовка, замисляне и изписване на рисърч пропоузъл, прочитане на над 100 научни статии и още цифра учебници и кулминацията днес - зъл двучасов устен изпит с комитет от 6 човека, 4 от които задават въпроси. 2 цикъла въпроси, първия по пропоузъла, втория по разни зададени от тях общи теми и квото изобщо им скимне. Всеки от 4-мата изпитващи задава въпроси 15 минути.
Ебаха ми майката - в Бг съм имала към 45 устни изпита, някои от които екстремно зли, ма тоя тук определено се класира в челната тройка по гадност.
Как да е - след него се чувствах доста жалка, щото макар че отговорих на около 95% от въпросите, останаха 5%, на които не можах да отговоря. Обаче шефът и комитета казаха, че това е от най-добрите представяния на кендидаси, което са виждали. Не отговорих на някои въпроси (аз съм теоретик и имах трима експерименталисти в комитета, които ми задаваха неадекватни, несвързани с работата ми въпроси), но пък успях да снеса отговор на безумен въпрос като: "Защо природата е избрала медта за разни редокс ензими?". Това вече избива на теология нали. Туй щото само химия, физика и биология ми бяха малко.
Докато учех бтв, водех упражнения на студенти, пусках сметки за шефа и се занимавах с Аниманията, написвайки една от най-добрите си статии лайк евър. Бахти, как може да съм толкова способна?
Затва зачезнах от форума последните седмици, но ще се активизирам пак.
Бтв, критикуваха ми пропоузъла, че не съм написала това и онова, обаче всички ми похвалиха английския - много добре съм била пишела. Факт.