БГмама ли? Миии, имам известни наблюдения над българските майки от доста години насам (към 20 отиват) покрай бизнеса на родителите ми. Те доведоха до развитие на една моя хипотеза, че мозъците на жените започват да умират в мига на забременяването им и когато детето се роди, вече им е останал само гръбначния и малко от продълговатия мозък, колкото да им поддържа по-важните биологични функции. В резултат, съвсем нормални, умни и мислещи същества се превръщат в някакви зомбифицирани изродки, които настояват клечките за уши, които ще купят на момченцето си да са ТОЧНО И САМО сини на цвят (иначе ще му падне пишката предполагам); не искат да купят на тригодишното си момиченце пикаеща бебе-кукла с пишчица (можело да се обърка сексуално нещо); пищят против имунизациите и алопатичната медицина; захранват си детето с пюрета, картофи и каша на 2рия месец от раждането (след което се хвалят колко бързо им се развива детето - ето го на 4 месеца вече кебапче яде); навиват се с религиозен фанатизъм за и против разни продукти на база рекламите по телевизията и за и против разни неща като се почне от спорт и политика та се стигне до наука на база манипулативни филмчета, пак по телевизията; не искат домати с ДНК (около ГМО протестите бяха много активни и излъчиха тонове лайна и простотия в ефира) и т.н. БГмамата е жена, която няма НИКАКВА обща култура и реални учебникарски познания по каквото и да е, защото те не й трябват. Тя ползва за постигане на целите си в споровете, които води, един единствен аргумен: "аз съм майка на (insert random integer) деца, следователно знам повече от теб и съм права".
В БГмама това зло е успяло да се обедини, добило е мощ и сега се самоизхранва. Като някакво перпетуум-мобиле на агресивното тъпоумие, чийто единствен инпут е телевизионният сигнал и вестниците. С годините става по-зле - мозъкът им умира повече (в смисъл, по-новите поколения са по-брейндед). Резултатът е полупродуктов биоробот, с особено дефектна операционна система. Нашата секи им вика инфантицидни лелки. Не съм попадала на по-точно описание за тях. Тая паплач възпитава бъдещето на страната и аз честно казано, тая страна не я виждам далече в бъдещето като следствие.
Много е тъжно и ми причинява страдание. Като гледам майка ми и свекървата и те са бетер като настоящите БГмами, което ще рече, че и мен ме очаква същата тъжна участ. Само че по тяхно време не е имало къде да се съберат психопатките и да се нахъсват една друга масово, както форумите и нета позволяват сега. Вредната комуникация е била локализирана по градинките и парковете, докато си разхождат децата. Ама така триумф и революция на тъпотата не се постига и е имало някакъв контрол. Сега вече няма.
Не знам какви са причините за масовото умиране на невроните по мозъчната кора. Може би е хормонална - бая неща се променят при бременност и кърмене. Може да е автоимунна някаква - собственото ти тяло убива собствените си клетки. Знам само, че процента жени с резистентност към мозъчната смърт е малък - доста под 20% по скромните ми статистики. Повторната бременност не влошава нещата - първата е убила квото може.
Успях ли да обясня?

Всъщност, ми е ясно колко се смахва една майка покрай детето си и как е готова на всичко, за това то да е добре. И колко ги е страх да не направят нещо не както трябва. И мен ме е шубе, аз затова ще ги забавя децата още малко. Но наистина стигат до зловредно изглупяване. В тея случаи са ми даже трогателни понякога, щото любовта си е любов, колкото и сгрешено да е поднесена. От другата страна са олигофренките, дето стръскват бебето без изобщо да са готови за това и не правят нищо да се образоват по въпроса през целия си живот. Бахти, кат си вземеш куче си купуваш и книжка да видиш как да го храниш и гледаш. Може ли да пръкнеш на тая земя човешко същество и да караш на принципа на пробата и грешката с него? И на съветите на тебеподобните тъпанарки, дето и те още мислят със сливата си, щото не са дорасли за друго? Еби му майката и безотговорността! Чудя се понякога как оцеляваме като животински вид изобщо.