Първият ден наистина беше като че ли по добър. Имаше какво да се прави, тоест да се посещават лекциите. Реално за 30ина минути си разгледал всичките зали и избора ти какво да правиш става малко ограничен. Залата с игрите си беше пълна с геймъри, и въпреки че и аз съм такъв, не ми е голям зор да седна да играя, а пък уъркшоповете си бяха за който може да прави нещо там
Бе като се прибрах, бях доволен, така че събота беше ок.
Неделя успях да доведе даже още хора с мен, освен сестра ми (която май повече се изкефи на цялото събитие от мен), но те си тръгнаха почти веднага след cosplay review-то, просто нямаше какво да правят. То и малко изтрещяха, понеже дойдохме в 11:30, нали уж в 12 почваше, но доста се забави. Предполагам че организаторите нямат вина за това, вероятно участниците са били туткави, нямам идея
Самото ревю пак си беше малко странно, въпреки че нямаше някакви организационни гафове. Повечето участници просто профучаха през сцената и това беше. Миналата година не помня да имаше такива истории, но миналата година не помня да имаше и толкова attention whores. Любимият ми фейл беше този пич дето козплейваше нещо от Fairy Tale, дето костюма му беше панталон и кубинки мисля. Е батенце, позйор си, ок, ама поне не губи на нормалните хора времето (пищящите фенгърлки нямат думата). За мен това си е чиста подигравка с всички участници решили да положат някакво усилие. Имаше и други подобни, ама да не задълбавам. Радвам се, че пичовете от хардуер.бг оцениха това, че Chun Li и Ezra се държаха като истински cosplayers след ревюто.
Не съм сигурен дали и търга беше планиран точно така. Само на мен ли ми се стори странно, когато излезе онази девойка, която наистина изглеждаше... привлекателна (добре де, скандална мръсница), но дори не участваше в cosplay-a? Даже май най-скъпо се продаде. Дайте другия път направо, ако някой познава, да викне 3-4 стриптизьорки(или стриптизьора, като гледам момичетата бяха по-активни) и поне да се събере някава огромна сума за благотворителност. Нямам идея как е минала работата с другите участници в търга, но останах с впечатление, че ако козплейъра който си купил не ти е приятел или не е един от МНОГО малкото готини хора, то общо взето можеше просто да дадеш паричките и да си тръгнеш, вместо да чакаш залудо. Готина идея-кофти резултат и за съжаление извън контрола на организаторите.
Иначе като стана дума за самата организация, мога само да кажа браво! Водещите бяха много добри, също и хората от хардуер.бг и j-cat. Само две малки забелжки имам, едната беше, че ако не превариш за столче в голямата зала, цял ден на крак е тежко (специално в неделя). Другото е, както каза neferet, липсата на нещо готино за хапване наблизо. Не е болка за умиране, но съм сигурен, че ако се предложи на някоя от бутките с хот-дог и сандвичи дето висят по парковете през weekends, едва ли ще подминат възможност за толкова добър бизнес.
Да взема и да благодаря за възможността да продам и някоя и друга фигурка, че само събират прах вкъщи