Играта е N1 в жанра за мен заедно с DW:Strikeforce. Hokuto no Ken игрите винаги са се люшкали от едната крайност в другата, като е имало много лоши и много добри попадения през годините. Като цяло главният проблем винаги е бил в това, че игрите с фокусирани сингъл плеър кампании винаги са се фокусирали върху Кен(японската събирателна представа за Мел Гибсън с ролята му в лудия Макс от 80те) и северната звезда като цяло. За всеки, който се дразни на Кен или му е писнало да играе сингъл кампании само с него в всяквите други игри, може да играе с който си иска от другите известни герои. Това което много ме кефи е, че дизайна на много от героите е променен(спрямо оригинала от мангата аниметата и тн.) нещо, което никое от доскорошните анимета не посмя да направи.
Мангата и целия франчайз датира още от 83-та година и според мен на всички трябва да им е ясно, че гейминг рамката на HnK трябва да се фокусира върху Fighting VS игри(тази на Arc system от преди 4 години е супер имбава, но много фън въпреки това) и кооперативни beat em up игри. Коей правят най-добрите beat em up-и(не е като тоя жанр да процъфтява де, единствената близка конкуренция е на Капком с тяхните "Басара" игри, които са доста по-назад във всяко отношение), дизайна и арта на каквито и герои да подхванат винаги се получава уникално, и въобще мисля, че този формат на игра по HnK е много добър щото предлага на всекиго по нещо.
PS. Аз харесвам най-много Южната звезда, Кен ме дразни супер много щото през цялото време ми го навират в лицето. Токи и Рао са мощни, но като видя Shin Rei Shuu Souther и Yuda...айде няма нужда