Какво си харесахте от сезон лято 2011?
За разлика от други сезони този път изгледах маса трейлъри и съм леко покрусен. Само две неща ми хващат окото и то едното е продължение...но за тях по-надолу.
Какво предизвика интереса ми:
(т.е. ще загледам поне един епизод)
Appleseed XIII - голямото предварително разочарование. От керъктър дизайна ме побиват тръпки. Подобен на този в първия филм е, но някак са го направили още по-страховит, а уж съм доста толерантен към такива неща (примерно дизайнът във Freedom и Norageki не ми прави впечатление, а доста хора не го харесват).
Не че съм го изключил напълно, но почти не се надявам да ми хареса.
Blood-C - нещо няма големи надежди. Визуално изглежда интересно, но ако сюжетно е като Blood+, не е за мен. Защо просто не сериализираха OVA-то?
Dantalian no Shoka - това като premise звучи готино, но подозирам, че няма да се окаже това, което ми се иска
Last Exile: Ginyoku no Fam - не съм голям фен на Last Exile, но потенциално могат да направят нещо интересно. Действието щяло да се развива в паралелен свят. Нещо звучи подозрително, пък и Gonzo не са в цветущо финансово здраве.
Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou - от първия сезон харесах само графиката и играта на сеютата. Да видим дали ще успеят да поразмърдат заспалата история.
Gekijouban Mahou Sensei Negima! Anime Final - това едва ли ще впечатли някого, но аз ще го гледам от чиста фенщина...подозирам, че за незапознатите с мангата филмът ще е пълен мрак. OVA-тата на Shaft са много добри и точно вървят по оригинала, но представят много кратки сегменти от историята. TV-тата (и това по мангата и алтернативата Negima?!) само запознават с героите и толкоз.
Предполагам ще стигне до нас чак в началото на следващата година...а може и по-късно...
Какво най-вероятно ще следя:
(т.е. къде са надеждите ми

)
Ikoku Meiro no Croisee The Animation - историята не звучи примамливо, но пък европейските бекграунди са нарисувани убийствено (май по-добре и от Gosick).
Baka to Test to Shoukanjuu Ni! - много харесах първи сезон и OVA-тат. Як отакуцентричен хумор и приятна графика. Дано и втори сезон е на същото ниво.