На кое евентуално ще хвърля един поглед:
Sword Art Online - ще го загледам: action, fantasy, sci-fi, romance и сладурски керъктър дизайн.
Jinrui wa Suitai Shimashita - това не ми говори нищо, но ще му хвърля едно око защото плакатът е сладурски.
Total Eclipse - звучи generic. Ще го загледам заради картинките на Satelight.
Oda Nobuna no Yabou - изглежда адски тъпо, но има известен потенциал, а и картинките са красиви.
Binbougami ga - това също ще е някакво среднисто, ама не е лошо да го проверя.
Hagure Yuusha no Estetica - героите на плаката изглеждат, като fantasy RPG party...но за жалост смърди на харем.
Кое ще гледам задължително:
Yuru Yuri 2 - първи сезон ми беше адски забавен. Въпреки заглавието, анимето е 99.99% комедия и 0.01% yuri. Именно зарази заглавието за малко да го пропусна, защото съм се напатил от yuri-та.
Moyashimon Returns - първи сезон ми хареса. Да се надяваме, че във втори ще има малко повече "откачена наука" отколкото дебилен фенсървис.
Кое евентуално ще пропусна:
Chouyaku Hyakunin Isshu: Uta Koi. - плакатите са много красиви, но май това ще е заглавие прицелено предимно в дамите.
Natsuyuki Rendezvous - и това определено не е за мен.
Arcana Famiglia - ревърс харем и инвазия на гей-бишита.
Kokoro Connect - bodyswitch...noooo!
Kyoukaisen-jou no Horizon II - дропнах първи сезон още на първата серия.
Upotte!! TV - като горното.
От пропуснатите на ниво плакат има още няколко умрели шоненски харема и една-две драми, които дори не смятам да изброявам.
Ми то какво излезе? Лятото е по-зле дори от преднишните сезони на 2012

.
Добре, че някъде към средата му се очакват OVA-та на Shinryaku! Ika Musume и Dantalian no Shoka.