Почти довърших втория сезон на The Avengers: Earth's Mightiest Heroes и съм разочарован.
За мен първият сезон беше пример как с минимални визуални средства и семпъл, почти грозноват дизайн може да се направи убийствен екшън. Историята беше динамична, комплексна, смислена, засмукваща зрителя и един то най-добрите canon distillation-и на които съм попадал.
Във втория сезон, първото което се забелязва е лека промяна в character design-а. Не непременно към по-лошо (примерно Enchantress тук изглежда по-секси), но някак не ме зарадва.
Второто нещо е, че битките не са чак толкова много и не са чак толкова добре замислени и анимирани. Не всичко е зле, но има изключително дървени и грозни моменти, претупване на междинни анимации и неестествени пози, каквито нямаше преди.
Сюжетът е по-разпокъсан и епизодичен, а някои от сериите си бяха откровено тъпи. Насилственото вкарване на Spider-Man, Wolverine и Beta Ray Bill (т.е. "конската версия" на Thor

) в историята не изглеждаше добре...за разлика от The Thing, Iron Fist и Luke Cage, които някак си бяха по на място.
Не всичко беше толкова отвратително де.
Имаше епични space opera епизоди и аркове - да кажем бягството на Captain America от затвора, или нападението над 42-ката, както и финалния арк (последните три серии), където имахме приятен animation bump.
Мисля, че част от проблема са оплакванията на Disney

от първия сезон. Прекалено много over arc-ващи истории имало, не бил подходящ за деца (понеже били тъпички, не съобразявали, не помнели...сякаш няма recap с по-важните неща в началото на всеки епизод, който е свързан с предишни събития).
Може би друга част от проблема е, че в този сезон на екипа са помагали директните им конкуренти от Man Of Action (създатели на "любимите" - Ben 10, Generator Rex и Ultimate Spider-Man). Те в момента произвеждат ново шоу за Avengers, което ще замести EMH, вместо последното да бъде подновено за трети сезон.
Малко се получи, като в ситуацията, когато втория сезон на American Dragon попадна в ръцете на създателите на Kim Possible. Последва неадекватно загрозяване на графиката/анимацията и ръшнато развитие на сюжета. Въобще диснивщини.