[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - Любима музика!

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 10:01 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 172 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 26, 2004 3:27 pm 
Warrior of Love and Justice
Аватар

Аз бавно но сигурно метастазирам из целия форум...
Да си кажа мнението и тук. Групите, които изброявам не са последния писък на модата, щото от около 2 години насам минах напълно на аниме и много съм занемарила музикалното си самообразование. Няма да изброявам всичко, което ме кефи, защото много от хората преди мен са споменали част от нещата, които и аз обичам. Ето един малък списък с групи, чиито имена не видях досега и които според мен си заслужават да се чуят:

Black metal
Това беше моята голяма любов. Близо 6 години от живота ми минаха под егидата на тази музика. Изброявам задължителните за всеки себеуважаващ се блек-фен групи:
Slayer, Venom, Sodom, Celtic Frost, Bathory - може да не са чист блек. Но са Бащиците.
Mayhem, Burzum, Darkthrone, Emperor, Immortal, Satyricon, Impaled Nazarene, Marduk, Gorgoroth - the so called old-school.
Блечецът бая се поразви и попромени в последните години. А и по едно време никнеха групета като гъби след дъжд. Сред ужасното море на еднообразието много трудно можеше да се ориентира човек. Ето защо тук слагам имена (някои от тях не са кой знае колко известни) на групи, които според мен са успели да сътворят нещо повече от клише:
Arcturus, Dismal Euphony (визирам албумът Autumn Leaves...the rebellion of tides), Dissection, Dodheimsgard, Limbonic art, Naglfar, Old man's child, Morgul, Daemonarch (страничен проект на вокала на Moonspell доколкото знам)...
Следващите две групи са щастливо последствие от търсенето на блек на места, различни от скандинавския полуостров
Negura Bunget - румънци. Бяха тук на концерт. Най-страхотния концерт, на който съм била в България!
Nokturnal Mortum - украинци. Goat Horns е един от най-любимите ми албуми евър!
Opera IX - италианци (май). Интересни с факта, че вокалът им е жена. И не, не пее оперно. Пее си драни вокали жената и си се справя супер!
От блека има още АДСКИ много (думата "адски" подхожда на стила, хехе) и сигурно съм забравила някой важен. Ако се присетя ще допълвам.

Другите метал стилове.
Алдим каза, че било ограничено да се слуша само метал. Не и ако се слуша всичкият метал. Той е толкова разнообразен!

Anathema - Истинският doom metal. Tекстовете им са страхотни!

Arch Enemy - много добра група. Имат генеалогична връзка с Carcass -страшно техничен и як дет метал. Класика в жанра. Препоръчвам и двете групи.

Summoning - невероятна група! Относно стила им - black metal, а някои им слагат много по-подходящото според мен определение atmospheric metal. Двама австрийски гениалци, които правят музиката си, вдъхновени от творчеството на Толкин. Всъщност това е групата, която според мен улавя духът на книгите му (Гардиан са прекрасна група, но...Толкин е Съмънинг).

Diabolos Rising - мале ква лудница! Че и с електроника!

Falkenbach - музикалните критици обичат да измислят имена на стилове. Тук някой се е проявил в пълния си блясък - viking metal. Aко кажа фолк метал от скандинавието, сигурно ще ви стане по-ясно. А групата убива!

In Extremo - немски пиянски метал. Почти като ирландския пиянски метал :)

Rotting Christ - и в южната ни съседка Гърция не спят. Хубава, мелодична и все пак агресивна музика. От гръцките групи още Septic flesh и Nightfall. Изродиии!

My dying bride - тъжно...красиво...

Samael - Групата доста попромени стила си. В началото - блечец, сега - нещо съвсем различно. Това, съвсем различното е страхотно!

The Kovenant - ако бат Нагаш ме чуе да го наричам боговдъхновен, сигур ша си дигне задника и ще дойде от Норвегия да ме пречука. Но когато някой успее да направи нещо наистина гениално, аз го кръщавам боговдъхновен :) То това, вдъхновението е опасна работа...Допреди да спра да слушам метал (а трябва да почна пак, сега ми се дослуша) те бяха успели да сътворят 4 албума, първите 2 от които под името Covenant. После се наложи да го сменят, понеже имало и друга група с това име. Та от тези 4 искам да споделя за първите 3. Номер едно - In times before light - много, много, много качествен блек. Nexus Polaris - нещо много, много, МНОГО повече от качествен блек. Поехме вече по пътя към космоса. Доста различно. И ето, че идва третия - Animatronic - НИЩО общо с качествения блек. Нещо гениално! Някакъв зверски миш-маш от метал, електроника и sci-fi. Дъ бест оф дъ бест! Четвъртия много мязаше на третия и точно с това ме и разочарова. Бях свикнала всеки техен албум да е различен.

Evereve - албумът е Stormbirds. Другите може и да не ги слушате. Но този е прекрасен. Стил - не мога да определя. Има текстове, вдъхновени от Бодлер. Още не мога да прежаля вокала :( Suicidals suck! Видях, че Металон я е споменал преди мен, но не можах да се сдържа.

Lacuna Coil - италианци. Слушах ги доста преди Evanescence да нашумят и да почнат да ме облъчват от радиото. Не знам кой от кого е крал. Женският вокал е страхотен!

Macbeth - поредните италианци. За стила им водих спор с моето метъл гуру. Той твърдеше, че са мелодичен дет, аз - че са готик метъл. Според самите музиканти - готик метъл. И все пак са мелодичен дет :) Много мелодичен. С ангелски женски вокали, които предполагам ще допаднат на повечето мъжки индивиди тук, съдейки по увлеченията им по разни Nightwish-и и т.н. Заради това я слагам тази група.

Dark Tranquility - така и така сме отпочнали мелодичния дет...

Paradise Lost - групата бая си мени стила. Вече не се наемам да я определям. Добри са, мамка им!

Primordial - и тия не ги знам какво свирят, но мога да ви кажа какво могъщо шоу сътвориха тук на българска сцена! Музиката им е страхотна. Странна една такава, с едни всепоглъщащи китарни мелодии. Вокалът пее всякак - и драно и чисто.

Pain - до каквото се докосне господин Петер Тетгрен (вокали в Хипокризи) - то става безценно. Ама няма значение с какво точно се докосва. Дали ще е глас, дали ще свири, дали ще продуцира...Един от гениите на метъл сцената, ето това е той. А това му е един от петнайсетте милиарда странични проекти (щото освен гениален е и продуктивен), този път, ако не ме лъже паметта с пичовете от Immortal. И си правят купона. Стил - неопределяем.

Някои по-леки неща от метала:
Bruce Dickinson - Става дума за неговия си страничен проект. Много по-зряло звучи от Мейдън. Последният му албум - The chemical wedding е вдъхновен от творчеството на Уилиам Блейк и е нещо страхотно. Искам го тук на концерт!!! При това не с Мейдън!

Сега стига метъл. Ето още работи, които си нямам представа какви са:

Lacrimosa - според някои готик. Ама не и според метал гуруто, хехехе :) Все ми е тая какво е. Важното е, че от първия, до последният албум, който им слушах (Елодия) музиката е нещо абсолютно прекрасно! Абе квото и да разправя гуруто, според мен си има готик атмосфера това. Първият албум, Angst е някаква мрачна музика, преобладаващо клавирна, на фона, на която главният мозък Тило Волф нарежда, пее, съска, квичи, крещи, абе какво ли не. Елодията е безкрайно различна - титанична творба композирана за и изпълнена от симфоничен оркестър. Страшно красива! Отново пълна с романтика и мрак.

Mortiis - едноличен (май) проект на един откачен, който държи да се разхожда насам натам маскиран като гном. Клавирна музика, на места много прилича на wav файлове. Много интересно, но писва, ако се слуша продължително време.

Gregorian - преработват най-разни песни в стил грегориански хорал (ако това беше наименованието). Също много интересно и също писва ако го слушаш по-дълго. Еднообразно е.

Pyogenesis - а совите не са това, което са. Или поне не бяха. Защото преди да дойдат в България, тези свиреха доста тежка музика. Достатъчно тежка, че да те разплеска.

Diamanda Galas - ...

Type'O'Negative - Пешо стоманата, или Peter Steele, според мен може да се похвали с нещо много повече от 35-сантиметровия си член. А именно - прекрасни перверзни идейки, чудесна група, която да ги изсвири и чудесен глас, който да ги изпее (дълбок и мазен yummy!). Кефииии!

Pazuzu - страничен проект на единия от гореспоменатите австрийски гениалци от Summoning. Няма нищо общо с метал музиката. Не знам какво е. Но е завладяващо. И мрачно. Ех, атмосферааааа...

Gothic.
Това не е само музика. Това е цяла култура и аз още не мога да реша дали да се радвам, или да съжалявам, че я няма в България. Не става въпрос за готик-метала, тип Тристания. Става въпрос за GOTHIC. Музиката се намира трудно дори в интернет. Ето някои представители:

Umbra et imago, Christian Death (МОЛЯ, АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КЪДЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ЦЯЛАТА ИМ ДИСКОГРАФИЯ, НЕКА ДА МИ КАЖЕ!!!). Не съм много сигурна доколко може да се сложат тук групите Death in June и Current 93.
Въобще, с готика хич не съм наясно. Но тези горните групи са изродски-велики!

Да не забравяме the good ol' 70's
Цепелин, Хендрикс, Доорс и всички онези групи, които родителите ни са слушали, а продължават да са актуални и сега. Мързи ме да ги изброявам, пък и вие си ги знаете.
Само искам да отбележа Beatles.

А взеха да ми допадат и някои по-човешки неща вече :)
Примерно Dire Straits

Щях да забравя!!!
Nirvana, Pink Floyd, Roxette

От саундтраците:
Аниме - Angel Sanctuary, Naruto, FLCL (тва ме разбиива, ама май вече го казаха :)), Hellsing, Trigun, Southpark - знам че не е аниме, ама все пак...Кърти мивки!
Филми - Underground, Черна котка-бял котарак, Властелинът на пръстените...бе и още има, ама в момента не се сещам

A няма да съм аз, ако не сложа и някой гавър:
Blackseed boys - те тва не е истина! Немците са изроди! Бритни в блек вариант (страхотно е), Майкъл Джексън - грайнд корец. Не са пожалили ни Мадона, ни Backstreet boys...
Имената на песните носят заглавия от сорта на:
Quit slaying saints, The hoarse song и т.н
Но гавъра е двупосочен. Да чуете просто на кво прилича музиката на Cradle of Filth i Children of Bodom...Все едно са вадени от играта Марио. А ако изобщо някой успее да свърже Dark Funeral (Duck Fun Oral) с полката...Цвилила съм от смях докато ги слушах!

Nanowar - познайте с кого се ебават :) И много хубаво го правят. Италианска му работа...

Това е. Писна ми да пиша, а и нищо друго не се сещам за момента. Ще допълвам, ако нещо ми хрумне.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 27, 2004 3:54 pm 
Leader of the Maximals
Аватар

:shock:
ti mani koi gi 4ete tiq postove, ama koi gi pi6e... Amelia, kak ne te domarzq?!

eto moite:

John Williams
Hans Zimmer
Danny ELFMAN
Andrew Powell
Jerry Goldsmith
James Newton Howard
James Horner
Kitaro
Queen
Jean Michel Jarre
Vangelis
Kraftwerk
Music Instructor
Flying Steps
Nana
Crystal Method

various soundtracks: Transformers, Titan A.E., Biker Mice From Mars, Max Payne, The Neverohood, Spirited Away

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 27, 2004 4:30 pm 
Аватар

Божееееее, опре ли до нещо, което ме кефи мога планини да преместя :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 27, 2004 7:01 pm 
Pantsu Master
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 29, 2004 2:01 pm 
Leader of the Maximals
Аватар

Ей, то и аз съм забравил някои неща, хубаво че АлДим допълни Basil Poledouris! РобоКоп, Конан... железни неща!
Изображение

И срамота да не напиша Enio Morricone

Но при толкова композитори нормално е да изпуснеш някои...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Любима музика!
МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2004 6:01 pm 

Az prosto 6te kaja nqkoi lubimi grupi,to i bez tova haresvam po4ti vsi4kit e im pesni.Tva s
RAMMSTEIN
Stati-x
Linkin park
Bomfunk Mc's
Ahat-4erna ovca
Billy Idol-"Cradle of love","Speed"
Eeeeeeee ima o6te dosta,to az slu6am napravo vsqkakva muzika,daje i 4alga me kefi da slu6am ponqkoga,nooooooooooo Rammstein sa nai-lubimite i nai ve4e nai-qkoto i m drynkane v pesenta "Eifersuht"...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2004 8:11 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 04, 2004 1:49 am 
Twisted Angel
Аватар

Гепи! Слушал съм вече доста групи ама Меноуор си ми остават любимите.
Напоследък доста "изтърквам" албумите на:
Black Sabbath - ставам фен на Ози
Whitesnake - този път вече се обзаведох със цялата дискография
Rainbow - Ричи Блекмор си е виртуоз а като се събере и с Дио...
Startovarius - много приятно не много натрапващо се...
Twisted Sister - издивелищини, I Wanna Rock!
W.A.S.P. - покрай идването им в БГ реших малко да се образовам
Pink Floyd - да и на тях скоро им налазих дискографията. след 2-3 часа писва, бива за разтушка
Motorhead - лично си записах гласа на Aces of Spades, казват че добре съм ревял...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 04, 2004 2:13 am 
Pantsu Master
Аватар

И аз имам голям куп нови открития последно време (част от тях придобити благодарение на Beck мангата :))

Groove Armada
Morphine
Iggy Pop
Placebo
The Who
The Ramones
Black Sabbath
Blue Oyster Cult
Jimi Hendrix
Nirvana
Pixies
U2
Weezer
Depeche Mode
Tangerine Dream
Underworld
White Noise

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 04, 2004 3:06 am 
Патриота
Аватар

Хммм като стил съм ориентиран към Rock и Metal.
Та ето едно скромно списъче:

Guns'n Roses
Red Hot Chili Peppers
System Of A Down
Slipknot
Rage Against The Machine
Audioslave
Godsmack
Vanhalen
Led Zeppelin
AC/DC
KISS
Alice Cooper
The Rolling Stones
Nirvana
Bon Jovi
Warrant
Pink Floyd
Aerosmith
Queen
Scorpions
Motorhead
Foreighner
Iggy Pop
Foo Fighters
...(нужно ли е да пиша още :) )

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 04, 2004 7:23 am 
Аватар

Amelia, mnogo mi haresva vkusa ti. Az sushto slushah navremeto(predi 3-4 godini) predimno black metal. Burzum i Bathory mi ostanaha lubimi, slusham gi ii do dnes. Na Burzum me kefiat nai-mnogo purvite dva - Burzum i Aske, sushto i Filosofem((ama ne si padam mnogo po taia ogromna neo-klasicheska suita kum kraia). Purvite dve-tri pesni ot Filosofem sa izmejdu nai-dobrite black metal pesni ever spored men - maksimalno mrachni. Bathory - znam che picha ot Bathory(leka mu prust) e izdal dosta bokluk, no sushtevremenno ne moje da se otreche, che Under the Sign of the Black Mark e edin ot purvite absolutno black metal albumi i sushtevremenno moje bi nai-dobria. Mnogo me kefi...osobeno taia pesen "Enter the Eternal Fire" e jestoko iaka. Hammerheart puk sushto e mnogo dobur album i e iasno zashto e tolkova vliatelen za viking-metal janra.
Inache drugi black metal grupi....mnogo se kefieh na Finlandskite - Beherit(kultova underground grupa s jestokia album Drawing Down the Moon), Barathrum, Impaled Nazarene. Sigh - japonskata black banda e mnogo na nivo sushto. Oshte na In the Woods... "Omnio" i "Strange in Stereo".
Mayhem me kefiat sushto - "De Mysteriis..." e mnogo priaten album, vokalista me drazneshe mnogo v nachaloto s pianskia mu glas, no se svikva.
Povecheto ot grupite koito spomenavash sum gi slushal i znam za kakvo stava duma. Ne mojah mnogo da navleza v cialata simfonichna chast - Lymbonic Art, Summonning, Dimmu Borgir i t.n.
Ne vidiah da spomenavash Opeth - na men mnogo mi haresva edin tehen album "Morningrise". Ne sum im slushal drugi albumi. Probvah vednuj "Blakwater Park" ama ne mi haresa neshto.
Sega da ti preporucham niakoi neshta:
Swans - niose-rock grupa. Preporuchvam po-rannite im albumi "Greed" i "Holy Money", koito sa ot sredata na 80te. Sushto i edin drug po-kusen "White Light From The Mouth of Infinity", koito e klasika v gothic janra.
Skepticism - doom grupa, koto sviriat mnogo baven doom metal. Albuma "Stormcrowfleet" zaslujava da se chue. Kazvat veche na stila im funeral doom, shtoto prosto doom ne e dostatuchno da se opishe muzikata. Ima i drugi interesni grupi v sushtia stil - Thergothon, Shape of Despair - tiah se seshtam zasega.
Eyehategod - nai dobrite ot taka narechenoto sludge metal dvujenie, vuznikva v Jujnite Shtati. Po princip e mnogo tejuk doom s leko psyhadelichen 70s moment idvasht ot Black Sabbath. Niama nishto "gothic" v tiah, kato da rechem v My Dying Bride ili Anathema.
Electric Wizard - podobni na Eyehategod, no po-psychedelic. Albuma "Dopethrone" e klasika - edin ot nai-dobrite metal albumi ot 90te spored men.
Isis - amerikanska grupa. Imat interesen stil, ne mi napomniat na niakoia druga metal grupa. Vzimat dosta ot taka narechenia post-rock janr(Mogwai, Tortoise i t.n.) i ot Neurosis, s dosta dulgi pesni s dinamichno reduvane na tihi momenti s kulminacioni po-shumni. Mnogo dobre zvuchi. "Oceanic" im e nai-dobria album.
Voivod - kanadska grupa, sviriat progressive thrash(ako izobshto ima takuv janr). Mnogo sa interesni kato muzika. Ne zvuchi kato nito edna metal grupa koiato mi e izvestna. "Dimension Hatross" mi e lubimia im album.
Black Sabbath - kvo li shte e metal muzikata bez tiiah.... Rodonachalnitzi na po-tumnia metal - preporuchvam purvite tri albuma i osobeno "Master of Realityi". Tva veche go pisah niakude ama haide pak.
Sushto taka redovnite punk i post-punk, darkwave, gothic grupi, koito se spomenavat obiknoveno: Joy Division, Chamaleons UK, The Cure, Slint, Sonic Youth(Evol i Sister predimno), Bad Brains(i Against i), Cocteau Twins, Wire, Gang of Four, Mission of Burma i oshte mnogo, mnogo. Christian Death, oito gi spomenavash sushto , i Death in June i Current 93(koito ne mi haresvat mnogo, no gi uvajavam).
Za tursene na albumi na Christian Death - trudno e shtoto ne sa osobeno populiarni. Az vsichko si nabaviam ot nai-dobri software izdavan niakoga - Soulseek. Tva e programa za durpane na muzika(predimno). Ima vsichki neizvestni, underground. Triabva da e neshto prekaleno bezizvestno ili neizdavano na cd ot 20 godini nasam za da ne moje da se nameri. Moje da probvash sus Soulseek - nadiavam se da vurvi v BG.
Mi tva e zasega. Ochakvam preporuki.

Последна промяна bat_radar на Съб Ное 06, 2004 10:16 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 05, 2004 9:18 pm 
Аватар

bat_radar, ОГРОМНО благодаря за този хубав пост и за Soulseek!
Ще я инсталирам веднага щом реша да точа музика.
Opeth не съм ги изтървала, но мернах името им в някой от предишните постове и не ми се искаше да повтарям. Voivod съм ги чувала. Не ме грабнаха обаче. Трябва пак да ги преслушам.
Дал си ми бая имена, които не знам. Има да се слуша доста :) Ще се постарая!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 05, 2004 11:06 pm 
Pantsu Master
Аватар

Voivod hich ne me kefi. Muzikata stava no peveca mislq che e bezdarnik.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 06, 2004 8:22 am 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 08, 2004 7:44 pm 
Аватар

Препоръчвам, препоръчвам :)
Докато си update-вах списъка с музика (последният update беше преди години баси!) ми се прищя да си прасна главата в бюрото. Щото се оказа, че съм забравила да ви споделя за едно абсолютно велико творение.
Групата се казва Hollenthon и се пада отроче на лицето Martin Schirenc от небезизвестната група Pungent Stench. Понеже Pungent Stench са една смрадлива воня, аз не ги харесвам особено. Но Холентон е друга песен. Няколко други песни. Два албума всъщност (поне на мен толкова ми се намират). От тях първият - Domvs Mvndi - е ЕБАСИ нещото! Критиците му залепиха етикета ethno-metal, когато излезе през 99-та и на мен ми се струва, че доста му тичка. Имаме песен с арабски мотиви. Имаме песен с индиански мотиви. Имаме и песни с източно-православни църковни напеви. Имаме какво ли още не. Всичкото това е оплетено в някаква скоростна, зареждаща и надъхваща музика. Просто мачка!
Вторият албум - With vilest of worms to dwell - 2001 - е по-различен и не ме грабва толкова. Трябва пак да го чуя, че съм го забравила. Трябва и да проверя дали не са пръкнали нещо друго след него.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 172 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]