Хъх мазохисти . Вярно е , тъжния край в 99 % предизвиква по-силен emotional impact и следователно е по-запомнящт се но ...
До тук като гледам описвате все някакви мърсоливи сцени.
Едно от първите ми анимета беше Берсерк ( то цялото е запомнящо се де

) . Там както смея да твърдя всички от вас знаят , края беше доста тежък , но работата се подготвяше по от далеч и не беше така шокираща .
След това ( май точно след Берсерк ) попаднах на CowBoy Bebop , е там края вярно ме тресна , начина по който с усмивка се разделяше с приятелите имаше нещо странно в него и се подразбираше , че може да се очаква да умре . Ама цялото аниме беше някак веселяшко и оставаше малка надежда да се размине , а накрая О SHIT ама той умре , след това се сещате . Оная неприятната буца в гърлото и брр ... добре , че ми е .!.а между краката да ме предпазва от мелодрамите в който бих изпаднал при друго положение .
Горе долу скоро гледах Gunslinger Girl което е slightly above average ( по моя преценка ) , но края , края о noooo ... може би щото ставаше въпрос за невръстни симпатични момиченца ( no back thoughts ) e за малко да упра до горе описаните сцени .
След това реших : " Ебаси , писна ми от дълбокомислени драматични endове " В крайна сметка аз гледам аниме да се забавлявам , а не да си причинявам психически травми .
Дори когато пък наскоро гледах Samurai Champloo към края като усетих , че работата отива към кофти , за малко да реша да не го догледам , за щастие всички оцеляха и имаше happily ever after , Hooray .
Макарче това не беше много по темата пак се разбра кой моменти от аниме са ме впечатлили ако и по не особено положителен начин .
Но да кажа и едно happy . Grenadier като цяло и края много ме зарадва . Самото аниме не е нищо особено като сюжет , персонажи и каквото и да е , но пък геройте бяха добре нарисувани всички беше пъстро всички бяха щастливи абе утопия кво да ви говоря

Като свърши бях доволен , че съм го гледал .
Още веднъж : " Да живеят happy endовете " Може и да са леко блудкави , но по-добре от някоя дълбокомислена бъстия .