Po4vam da razdavam red!
Purvo:kazah naro4no Amerika,za6toto imam predvid celiq kontinent-kulturata e edna i za USA i za Canada i za stremq6tiq se kum tqh Mexico.
Vtoro:Kato pysnah temata,nqmah predvid da komentirame dali amerikancite sa tupi,ili ne.Pri vseki narod ima i takiva i onakiva(kakto pravilno zabelqzaha nqkoi).
Treto:Citiram(avtorut sam 6te se poznae):"Ami sigurno shtoto rusnacite ne se navirat i v doma ti da te drazniat. Te si sedat tam krotko i si praktikuvat diktatura ama ne ti ia nosiat i na teb"-Tova me vuzmyti.Vnasqm razqsnenie 4rez istori4eski fakti:USSR(Suvetskiqt suiyz),suzdaden 1918g.,"iznasq revoliuciq" iz cqla Evropa o6te ot kraq na Purvata Svetovna voina.Tova e nosporim fakt!V bulgariq horata sa go ysetili v produljenie na 45 godini-ot 1944(ot idvaneto na 4ervenata armiq i suzdavaneto na pravitelstvoto na t.nar. Ote4estven front)do 1989g.Ima redica opiti da se naloji komynisti4eska diktatyra i v strani ot 3-tiq svqt-v Latinska amerika,Afrika,Blizkiq iztok(za kvo spored vas se vodi voinata v Afganistan?).Tova,za koeto az govorq se nari4a totalitarizum,koito samo v Rysiq e do6ul po estestven put,v sledstvie na dryg rejim-avtoritarniq na ryskite care ot predi tova.Nqma da produljavam,za6toto temata e neiz4erpaema.Prosto izlojeniqt po-gore citat me iznenada s lipsata na dostovernost(meko kazano).
4etvurto:USA,sled razpadaneto na braty6kite si ostava bezalternativen dominant do kum sredata na 90-te godini(spored men).Tova dava samo4yvstvie;ne sa samo vny6eniqta na "Uncle Sam".Da,te bivat s4itani za kone s kapaci,no naistina mnogo ot revoliucionnite otkritiq idvat ot tqh.A za cenzyrata,koqto nalagat-to si e tqhno pravo.Az citirah za neq,prosto za6toto na bulgarina(spored men)tq my zvy4i presileno.
Kolkoto do qponcite-pri tqh pod4inenieto do idvaneto na Meji erata(rejima)e bilo tolkova golqmo,zakrepostqvaneto e bilo tolkova yjasno,4e obiknovenite hora sa nqmali pravo ad imat sobstveno ime;noseli sa imeto naprofesiqta,koqto sa gi prinyjdavali da yprajnqvat tehnite feodalni gospodari.(Predstavi si da se kazva6 zidaro-maza4)Za sverka moje da se pro4ete James Clavel.Te zatova sa tolkova mirni i pod4ineni,i izpulnitelni i sega.Moje bi i v izvestna stepen dostatu4no iz4an4eni,za da izmislqt mangata i animeto v posledstvie!
Sujelqvam,4e se otplesnah tolkova mnogo v prikazki(i to s angliiski bukvi),no imah jelanie da se izrazq maksimalno qsno!