ColdFusion написа:
С мойто изказване исках да обясня, че едни големи очи не правят манга.
Wonderful Days НЕ е аниме. То е качествена корейска анимация.
Мангата не е задължително да е черно-бяла. Има и цветна и дори изцяло на компютър направена 3Д.
Колкото до това дали ти, корейците и китайците също правят манга или не...
ColdFusion написа:
Дори и аз да нарисувам нещо и го покажа на японец той ще каже, че е манга.
Това вече го обясних в горните постове.
satanasov написа:
QTЕH НЕ Е СПИСАНИЕ ЗА МАНГА.
Абсолютно съм съгласен!

Момченце, ти май започваш да се забатачваш в собствените си приказки. До сега от теб разбрах, че аниме е всякаква анимация, но не и Wonderful Days, koето, обаче било качествена корейска анимация. Усещаш ли противоречието?
Значи "Том и Джери" е аниме, но не и въпросното корейско филмче?
От друга страна "Чоко и Боко" е манга, защото, както знаем дори и ти да нарисуваш нещо японците ще го обявят за манга.
Ми хай нарисувай
И изобщо в твое лице за пореден път се сблъсквам с балканския синдром. Само дето не предполагах , че ще си от тази страна на барикадата.
Спориш за глупости и наричаш бялото "черно" въпреки всички примери които ти дадох.
И хайде обясни ми защо си в този форум, а не в IMAGE, примерно, след като за теб и мангата и анимето не се отличават с нищо от всеки друг комикс или анимация.
МАНГА и АНИМЕ отдавна не са само японски думички. По настоящем те бележат определен стил в изобразителното изкуство и кинематографията. Носят характерни белези ( не само големите очи ) които ги обособяват като стил. Няма да ги обяснявам, защото това е дълга тема, а и ти самият явно и понятие си нямаш от рисуване.
Проблемът м/у теб и мен идва именно от терминологията.
За хората в Япония "манга" и "аниме" БЯХА думички за комикс и анимация. От около петнадесетина години те носят вече и смисъла на определен художествен"стил". На времето само ние, хората извън Япония, възприемахме манга/аниме като стил. Почети малко история за мангата и ще видиш, че не се правя на умен, нито пък пиша с цел да се заяждам.
Предполагам, че ще продължиш да упорстваш и да се инатиш, за това можем да минем на лс за да не задръстваме форума с безсмислици.
Или още по-добре - ако повече няма какво да си кажем да спрем до тук.