Чакайте ся, кои били по-романтично настроени...
Първо кажете кво разбирате под романтика. Щото тва е едно доста криворазбрано понятие.
отварям тълковния речник -
Романтика - нещо вълнуващо и прекрасно, което съдържа или поражда възвисяващи човека идеи и емоции
Та начи, романтиката не е вечеря на свещи, не е сатенени завизки, не е залез, камина и т.н.
Романтиката са някакви определени обстоятелства, детайли, атмосфера и изобщо не е задължително да са свързани с някакви любовни чувства. За мене примерно е романтично да седя в късна доба пред РС-то, в задушна и разхвърляна стая, с пръснати около мене дискове и да се чувствам като герой от cyberpunk история. Или да се возя в раздрънкано купе на влак, да слушам Ennio Morricone и да си представям как на следващия завой бандити или индиянци ще нападнат влака.
Аз лично не съм по разните там официалности, костюми, вечери и т.н. Чувствам се глупаво и не на място. А в костюм се чувствам като изтукан. Освен това и не обичам да танцувам кой знае колко. Даже хич. Но от опит знам, че повечето момичета си умират за такива неща. Дори и когато казват, че за тях нямат значение веднъж като им сервираш нещо подобно и започват да те гледат със искрящ поглед и ти казват неща от рода на това как ги караш да се чувстват специални. Като цяло ако много държа на момичето сигурно бих си скършил хатъра поне за една вечер, и дори би ми било приятно, защото и доставям удоволствие по този начин. Но иначе няма начин да се разделя с дънките, маратонките и тениската.
Иначе преди кат бях малък и като са ми казвали че съм романтичен аз си мислех че нещо ме базикат и едва ли не се обиждах
Ама май съм си такъв де. Не знам колко са тия от мойта порода. А за момичетата - нямам наблюдения. Тяхното като че е е повече самозаблуда, фантазии и идеализиране на другия, от колкото романтика.