Sierra, аз не казвам че искам жената да ме издържа или че не се кефя на патриархата. Но тва да се биеш в гърдите че носиш пари не е хава. Защото парите се вадят по доста различни начини и в доста различни количества. Аз може примерно да си съдирам задника като дървосекач, а жена ми да е адвокат - я кажи, кой ще вади повече кинти и кой влага повече усилия? Така че за мене парите хич не са критерий. Ако аз имам в излишък няма да се стискам за момичето до мене, но това не означама че ще търпя някой паразит, дето се е лепнал за мене само за да смуче финанси. Ако пък момичето има пари и може да удря по едно рамо в парично отношение - аз не бих имал нищо напротив и не би ми било неудобно, защото и аз не съм от хората, които седят и бездействат, чакайки друг да им сервира всичко наготово. Въпрос на обстоятелства. Парите не са критерий.
А това вашето е подмолен матриархат - да си кибичим вкъщи, да удряме по едно парцалче на рпаха и една прахосмукачка из стаите, да пуснем пералнята и да сготвим манджичката и естествено да представим всичко това като нечовешки трудно, непосилно занимание. А в една голяма част от времето да зяпаме сериалчета, да връткаме телефонна сметка с комшийката, и инвестираме семейния бюджет в продукти от каталога на Avon и ново телефонче.
Оставяте мъжете да си мислят, че управляват и владеят положението, а зад гърба им какво става...
Аз нямам нищо против мадамата ми да е доволно гъчена с пари, да ме води на хаваите за ваканцията и да ми подари широкоекранен телевизор за рождения ден и мотоциклет за коледа. Не казвам, че търся такаава мадама, но ако вземе да ми кацне от някъде едва ли бих се оплаквал или страдал за накърнената ми гордост.