Честно казано и на мен не ми се занимава. Моята дефиниция за комерсиално се основава на английската такава - професионално изкривяване. Разбира се, то най-вероятно е и по-коректно, тъй като идва направо от латинските езици, докато в българския явно има някаква деформация. Между другото това ли е единственото значение в тълковния речник на думата или твоето е избирателно?
http://dictionary.reference.com/search?q=comercial
Нио, ами да ти кажа Верди добре си е поживявал в замъчетата, които си купил благодарение на музиката си, докато майка му и баща му са умирали от бедност в родното му село.
Както казах, аз не сравнявам качеството на музика. Ако трябва ще го повтарям, докато ти се набие в главата. В крайна сметка ти точно това направи - "нареди" ме, без да изкажеш каквато и да било теза, която да обори моята... Тезата ти може да приеме рамките на изречението "Ти си тъпа, ти нищо не разбираш, защото - ъъъъ. А, между другото, ъъъъ, и майка ти е тъпа, защото - ъъъъ" Като "ъъъъ" в крайна сметка са ти доводите, които имат точно толкова значение, колкото и звукосъчетанието "ъъъъ"

.
Роланд, всички можем да си играем на словесни игри в отношение на това какво значи "класически". И какво? Повечето хора, които определят операта като класическа грешат? Всъщност въпросът тук е каква конотация е придобил терминът през времето, а тя определено е амбивалентна.
Жената нищо не използва, човекът, който защитава тезата съм АЗ. Ако ще моята теза да е адски елементарна, ти не оборваш тезата ми, а авторитета на майка ми, което в крайна сметка не решава спора. Просто нападаш познанията на един човек, който не участва в спора и слагаш под въпрос авторитета му с доводи, които сам знаеш са леко нечестни.
Въпросът ми е пък защо да не сравнявам хронологично по популярност и по комерсиалност два типа музика? Нито казвам коя колко е стойностна, нито нищо. Това, че вашите предразсъдъци относно чалгата се включват си е ваш проблем. Бас ловя, че ако бях казала който и да било друг стил в музиката, нямаше да има такива реакции. И тук достигаме до субективността отново - някои хора харесват чалга, други - не. Тези, които не я харесват, твърдят, че тя не е музика и това според мен е снобарско.
За мен този спор е приключен, не смятам да пиша повече по него, защото съм заплашена от "нареждане", освен това не намирам доводи във вашите разсъждения, само нападки от обидени снобари, които си приписват правото да определят кое е музика и кое не е.