Стопански - не знам. Изобщо хал-хабер си нямам там каква е хавата

Медицинският и на мен ми се вижда голяма изгъзица - той даже още не е тръгнал. Май ще го стартират тая година, но първата година няма да приема студенти. После ще си направят една специалност, вероятно фармацевтика и ще си вземат 10 човека да ги учат.
Та простотията с Медицинския фак се дължи доколкото ми е известно на желанието да станем "истински университет". Истинският университет съдържа всичко в себе си, както е и по света - точни и хуманитарни науки, включая медицина + изкуствата. В тоя ред на мисли НБУ е доста далече от понятието университет
Да знаеш, че ви презрях страстно поради това, че си нямате точни науки
ХТМУто според мен е доста по-зле от химическия фак, поне по отношение на НЕинженерната химия. В инженерните специалности се предполага да са по-добри (то ние почти нямаме такива). ХТМУто пък е У даже по-малко и от НБУто

Ако не се обривахме от всеки термин, насаден по Татово време, бих рекла даже, че някакво именце като "Инженерна химическа школа" ще му тичка доста повече. Във Франция примерно има такива - те дават висше образование, но с инженерна насока.
Нивото на образованието, получено от ХТМУ в НЕинженерната химия е по-ниско от това в СУ - включая специалността биохимия. Поне народ от ХТМУто съм гледала по разни академични мероприятия, та знам. Те и свестни студенти нямат много - ако на някой му се учи химия наистина, влиза в химическия. В ХТМУто отиват тия дето не могат да се вредят тук, още повече, че там изпитът е за малоумни, а в някои от специалностите се влиза само по документи. Е, на някои хора им се става инженери и са си кандидатствали конкретно за там - те са от по-добрите кадри.