в единствената фирма, в която съм работила и имаше мениджър човешки ресурси ...та.. това беше кол центъра, в който се плащаше малко, но имаше хубави идеи, които колко успяваха да се реализират е друг въпрос... но имаше хубави идеи и се радвам, че ми беше първата работа в живота
та... там всички мениджъри включително и мениджърката човешки ресурси някога са били обикновени оператори ... тя ни водеше обученията... защото все пак всеки проект си имаше определени изисквания ... ако виждаше, че някой има явно някакви проблеми и не можеше да се върши адекватно работата тя се стараеше ако и е възможно да разреши тези проблеми... и така...
аз питах тате сега какво е личен състав и мениджър човешки ресурси... и тате каза, че личен състав е чиста проба чиновник, който следи стажа да кажем, но само административна работа... докато човешки ресурси са с по-обширни длъжности и че трябва да бъде нещо като инициатор... примерно ако в някакъв отдел е застаряващ екипът, въпреки че няма нужда от нови хора принципно, да се пусне обява за да се наемат млади (води се, че младите са с иновативните идеи)... и някакви такива неща...че трябва да е отчасти психолог ... като те е избрал за дадена длъжност да помага за израстването ти и да те задържи ...това ми обясни татето
а мотивационното писмо... не съм попдала на такива обяви....само на последното място първо гледаха документи и портфолио, после тест и бяха дали и едно листче с въпроси...като защо искам да работя там... какви марки продукти знам... какво по-конкретно харесвам...какво очаквам от фирмата и каква заплата искам, което според мен си беше един вид мотивационнописмо, но под друга форма..като анкета ...а...и как се оцянвам на теста си
иначе... другото е, че ако не отиваш по обява...а просто искаш да работиш в дадена сфера... инатересуваш се от фирмите ... общо взето ако следваш това
http://artline-comics.com/forum/viewtopic.php?t=2480то предполагам, че без да се усетиш ще направиш мотивационно писмо (може и устно), защото ти си си избирал специално, интересувал си се и наистина е място където би искал реално да работиш и да се реализираш и да учиш, а не просто да изкарваш пари