[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - Деца / родители и тяхното (пре)възпитаване

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 5:11 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 12:08 am 
Black Winter Day
Аватар

Винаги съм мразила "дългите разговори". Винаги ме карат да се замислям, а ако са с баща ми - и да се чувствам като лайно. И то не заради себе си, а заради майка ми. Половинчасова лекция за правата, свободите, задълженията и отговорностите. После вечният въпрос дали брат ми е ходил на очен лекар и вечният ми срам, че майка ми още не го е завела. В началото го водеше мащехата, щото бащата не може, но майка ми се озъби, както се очакваше, писна, че "и изземвали функциите" и че тя била майката и не знам си к'во още ... После го заведе веднъж, трябваше да повторят след половин година, само дето периодът леееко се попроточи и бащата лееекинко се поизнерви, щото тя хем се наема, хем не го прави и пречи някой друг да го свърши тя като не може. Баси.
Да не говорим, че дребното зло е ебати малоумния лигльо, и без да си кривя душата ... мога да кажа, че майчето е виновно. В пети клас е, а едва ли не не може сам да си избърше задника. "Мамо, намажи ми филия, мамо, не ми се учи, мамо, направи челна стойка ..." и отсреща само "добре, маменце". След което следва едно "престани да го глезиш, в момента рони крокодилски сълзи, тръшка се и те манипулира бла бла бла" от моя страна, при което нейният отговор винаги е "не ме учи как да си възпитавам детето" или в по-тежките случаи, когато спорът се проточи - "същата си като баща ти, аз си знаех, че един ден ще се обърнеш срещу мене, за да идеш при него мрън мрън баща ти дрън дрън пляс", а като се замисля, че всеки път я защитавам, когато ми зададат някой от тия всъщност уместни и някак си логични въпроси като "защо майка ти не е завела брат ти на лекар" ...
Но да, дребното се превръща в пълен егоист и материалист - истински свръхчовек, само дето свръхчовекът има по-добра хигиена (надявам се) и не го карат с 300 зора всяка вечер да си измие зъбите. Харесва му да е при бащата, защото има комп, цс и байтфайт, а при мама му харесва, защото му ходи по гайдата и му се връзва на крокодилските сълзи (най-жалкото нещо на света - същество от мъжки пол да се тръшка и да циври, за да получи каквото иска - "ама не ги разбирам тия супер-елементарни-задачи (sob sob) искам навън да си играя с децата, дай 2 лева.").
Освен това мразя шибаните бюрократични плъхове. По принцип не псувам учители, винаги много съм се дразнила на това как учениците изкарват даскалите виновни за т'ва, че ги мързи та две не виждат ("ами да ми го представи по по-интересен начин и ще го науча" - dummiest one ever!), та аз не го правя, знам, че като имам кофти оценка е защото не знам, което пък е защото не съм учила. Но да разгледаме предмета история. Един от любимите ми предмети, един от малкото, по които наистина уча. И ще имам 5, защото .. всъщност дори не знам защо. Не е като да не съм и симпатична, хвали ме наляво-надясно, отидох на шибаната олимпиада и минах на втори кръг (тогава едно плюсче не се сети да напише, задето съм си отделила два почивни дни зат'ва, а тя се спука да се хвали, че "нейните учеици" са на втори кръг) ... взимам участие и не знам си още к'во ... но двете ми шестици всъщност били 5.50 и така не се получавало колкото ми трябва за 6 за срока, а тя не изпитвала за повишаване на оценката, щото сме имали достатъчно ТЕСТОВЕ през срока 0.о Можела да ме изпита за промяна на оценката, ако мисля, че тя ме е ощетила по някакъв начин, но това означава, че съм готова да се откажа от сегашната си оценка, дори тази от изпитването да е 2 (да, достатъчно тъпа съм да си мисля, че Учител не може да ми зададе въпрос, на който да не мога да отговоря). Whatever.

Да, знам, че проблемите ми са глупави, но това не ми помага да не избеснявам в момента.

Станала съм антисоциална, псувам всички наред. А ми е адски самотно. От половин година насам нищо не е като хората, искам нещо да се промени. Станала съм ебати лекето, ник'ва самодисциплина, освен това се самосъжалявам. Имам чувството, че пак съм в седми клас. Тогава бях същото дребно емо.

Ебати излиянието стана тоя пост, ама нали съм антисоциала и не говоря с хора, все някак трябваше да си излея лайната.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 12:28 am 
Зелен и злобен
Аватар

Ммм... както съм споменавал, форума не е най-доброто място за някой типи писания.

Иначе - http://vasil.ludost.net/blog/?p=2338 - точно on-topic :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 12:30 am 
Black Winter Day
Аватар

Все ми е тая, олекна ми :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 12:38 am 
Аватар

Добре, не честно не мога да се сдържа и аз трябва да пиша просто. Особено след като пък Маниакс каза, че някой неща не трябва да се пишат по форумите, просто трябва да го направя.

Значи днеска с един приятел докато пътувахме от София за Пловдив с неговата кола и с 150 на магистралата той извади един Джойнт при което видимостта в колата и в главите ни падна с 78.93%, започнахме да коментираме за това колко ултра тъпо устройство са майките - да са живи и здрави.

Моят пример беше следният. Нещо което супер много ме разбива и веднъж бях на милиметри да дискутирам със самата ми майка да видя точно какво ще се случи, но тъй като все пак мога да предположа резултата, не го правя.

Преди да се изнесе от нас една от любимите и драми беше "Аз да не съм ви прислужница тука" При което като цяло получаваше само мълчание, щото отговара би бил по-зле. Сега се изнесе и се връща само от време на време да пере да готви и да чисти, което заклевам се от където и да го погледне човек е всъщност точно все едно е прислужница (и трябва да призная, че е перфектно). Много интересно кога ли тя самата ще се сети за тоя парадокс.

Ааааааа даа (edit) като капак ще сложа и ултра елитните си знания по лингвистика усвоени тая година за да впечатля на баба си кура: Преди беше прислужница де факто, се е такава де юре. <<<< Олееее Копеле, Човек, Майна <<< Искам да го напиша още веднъж и заклевам се ако е грешно, ще отрежа нечия топка (не моята, щото аз по дефиниця не мога да бъда виновен за нищо). Де Факто, Де Юре <<< 1337

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 5:50 am 
Аватар

хм...? май по-скоро обратното
де-факто: на практика
де-юре: по закон
тоест майка ти докато живее у вас по старите морални закони и разбираня(тоест де юре) е прислужница а след това, когато идва да ви пере,етц е на практика (де факто).

режи на коня пред парламента левата топка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 7:14 am 
hikikomori
Аватар

чай чай да се посветна малко, хипер-а има родителски проблеми, маниакс-а и той май (до колкото си спомням ) , сега и бъчъра също ... втф ... време е за развод.лудост.нет

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 10:34 am 
-|- Safeguard -|-
Аватар

Деюре му е майка, дефакто е прислужница. За да е прислужница деюре, трябва да си я наеме за такава. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 4:32 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 4:48 pm 
Black Winter Day
Аватар

Т'ва пък е възможно най-голямата тъпотия! Точно зат'ва обяснявах, че се дразня на брат ми, че в пети клас не може сам връзките да си върже (а ходи по "гаджета") и третира майка си като прислужница. На мен ми е неудобно е така като я видя че мие чинии примерно, а аз тоя де нищо не съм свършила, камо ли да я карам да ми търчи след гъза за всяко нещо. Значи според мен брат ми е достатъчно голям да се оправя поне с елементарните неща сам, а той е на 11. Буч сам да си направи изводи спрямо собствената си възраст.
Което ми напомня за всички шибани глезанчета, които цяло лято си мандахерцат оная работа насам-натам и считат родителите си за ДЛЪЖНИ да ги снабдяват с необходимите финанси за всяка хрумнала им глупост. Или дори ако се хванат да правят нещо, си Изискват джобните, за да може заплатката да остава за други пълни глупости.
Като хитрата ми съученичка, която работи има-няма един месец, взе няк'ви 300 лева и си купи очила Армани (които поне да бяха яки мамка му, изглеждаха все едно преди пет години ги е извадила от кроки с играчка и до днес ги е подритвала в мазето си). Знам, че и аз не съм китка в т'ва отношение, наистина прахосвам много пари за глупости обаче ... Знам ли, гледам да не минавам определена граница.
Плюс т'ва винаги много съм се дразнела на хората, които дават сумати пари за нещо, само защото е еди-каква-си марка. Може дори да не го харесват, но важното е, че е "Ескада"(примерно). Нищо против марковите парцалки и всие, когато изглежда добре/можеш да си го позволиш, но да купуваш нещо заради етикета ... Баси тъпнята. Или да се спукваш от работа само и само да носиш нещо марково, т.е. един вид целият ти живот да се върти около това ...
И другата ми хитра съученичка, която се изсмя на няк'ъв, щото бил с кецове "Мания", а не "Глоуб" ............

Абе ебати дървените философщини се разтягат в тая тема ... Писна ми да пиша километрични постове, възмущавайки се от "днешната младеж" ...

И само да добавя в заключение ... Родителите не са нито прислужници, нито банки. Дундуркането до 6-7 годинки е достатъчно, оттам нататък може поне сами да си бършете задниците (и да си пускате водата като приключите!!)

P.S. И мойте глупости не идват от развода, а от безотговорността и мекушавостта на разни хора, отчасти и от непукизма на други. Но като се замисля, всъщност всичко винаги може да се сведе до "баща ти е виновен".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 4:59 pm 
Аватар

Не е проблем в това да даваш много пари за маркови дрехи. Въпроса е да можеш да си го позволиш. Не може да изкарваш 300 лв и да даваш 150 за 2 блузки! Не може да изкарваш 700 лв и да си теглил заем 400лв на месец за 5 години за нова кола! Но това е българския манталитет - "Гол бъди...гъзар бъди!"

Шамарът литна като пеперуда!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 5:12 pm 
-|- Safeguard -|-
Аватар

В крайна сметка щом родителите им дават по 100лв на ден без да им правят проблем, защо трябва да ги пестят и да си купуват само анцузи Адибас?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 9:34 pm 
Аватар

Пишете късо бе, ей... уморен съм и не ми се четат фермани, които могат да бъдат изказани в 2 изречения :grin:

Последна промяна datacenter на Чет Юни 19, 2008 9:44 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 9:39 pm 
Twisted Angel
Аватар

да купуват крушки за входа бе :lol:

м/ду другото разговора бие към оная тема за възпитанието от родителите :P И аз съм на мнението на хиперката, че не може лайното да се тръшка и изпада в конвулсии щот не си му взел сладолед и кола, щот ще си отнесе боя и друг път ше има едно на ум дали ше прави сцени... това лайно ако не бъде възпитано от малко, в пуберска възраст ше прави точно тая експлоатация на родителското тяло, докат или родителите му не умрат, или докат не се претрепе само някъде...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 10:23 pm 
Аватар

Хайпър, не си сама, споко.
Допреди година някъде брат ми не можеше сам хляб да си реже, тази година става на 15 ;)
Като малък боледуваше постоянно, оттогава майка ми само трепери над него и кихне ли - оставаш си вкъщи! Има храна, но на него му се яде кроасан, окей, търчи до магазина да купуваш кроасан, само че не майка ми,а аз. Баща ми въобще не се месеше. Аз бях в една смяна с брат си и постоянно го командорех - оправи си леглото, сгъни си дрехите, мий си зъбите, няма да играеш на компютър. Бе луд го правех. Даже съм правила забележки на майка ми, че го е разглезила и имах почти същия разговор като твоя:
- Ицо, иди да си сложиш чорапите за пране.
- Бе, остави го.
- Няма да го оставя!
- Ти ли ще го възпитаваш?!
- Ми когато ти не го възпитаваш, аз ще го възпитавам.... - чак не знам как се осмелих да го кажа, ама майка ми бая се промени. Та сигурно си опитвала, ама защо не пробваш да говориш с майка си сериозно -без истерии или обвинения и да й обясниш,че малкият е леке. Може и да промени отношението си.А ти го командори през това време и ако не слуша, бой - жестоко е,ама помага.
Брат ми тъкмо влиза в пубертета и смея да отбележа,че се държи доста добре. Въобще не е такова леке вече :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 7:25 pm 
Аватар

Обаче и двете с Hyper имате една принципно генерална грешка де. Олигофрени не олигофрени те мъже вие жени те>вас ... :P

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]